perjantai 24. kesäkuuta 2011

Juhannusmietteita ja low carb -ruokaa

Aikamoinen myrsky tanaan. Olin oikeastaan helpottunut, kun Hongkongista palattua oli hiukan viileampi keli, mutta ei senkaan nyt tarvitsisi ihan nain kylma ja myrskyava olla. Auto oli kuorrutettu puusta lentaneilla karahkoilla, kun kavin kaupassa.

Huomiseksi suunniteltu piknik varmaan peruuntuu ja korvautuu illanvietolla Vaakahuoneen viinibaarissa. Olin siella tosin kylla eilenkin  - syomassa. Ruoka oli vaihteeksi hammastyttavan hyvaa. Soin haudutettua porsaanniskaa.

Ilahduttavaa oli, etta listalle oli otettu yksi low carb -annoskin. Tasta tulikin sitten mieleen, etta nyt on naemma yksi jos toinenkin leipomo ryhtynyt tekemaan low carb -leipia. Naantalin Aurinkoisella oli jopa ihan hyvakin, rapeakuorinen uutuus, ja nyt sitten Perheleipurit ovat ryhtyneet markkinoiman omaansa, Karppista, joka on paaahtoleivantapainen, valmiiksi viipaloitu. Ostin tanaan paketin, ja olihan se aika hottoista. Vaatii pitkaa paahtamista, etta siihen saisi suotavan rakenteen. En todennakoisesti osta toista kertaa. Kunhan nyt saan siten tuonkin pussillisen tuhottua...

Joku kun viela kehittelisi stevialla makeutetun kermajaatelon, niin saisi minusta vakioasiakkaan!

Tanaan tein illalliseksi lanttu-sellerinjuuripyretta, pienella valkosipulilisalla. Aika herkullista! Pelkasta sellerinjuurisoseestakin tulee vallan mainio perunamuusin korvike.

Soin juuri lentokoneessa matkalla Frankfurtista Hongkongiin yhden elamani parhaista lentokonetuoista (kiitos, Cathay Pacific!), eli kananfiletta Dijon-sinappikastikkeessa ja sellerinjuuripyreella. Hiukan oli valkosipuliakin mukana, mausta paatellen. Nyt pitanee kokeilla, voisiko aterian toisintaa kotioloissa.

Niin, viela tuosta valkosipulista: Olen nykyaan aikalailla ihastunut noihin (kiinalaisiin?) valkosipuleihin, jotka ovat yhtena sipulina, ei siis tarvitse naperrella nopeasti kuivuvien kynsien kanssa enaa. Ainoa asia, mika minua noissa huolettaa, on se, etta useinkin juuret on koverrettu pois noista tuontivalkosipuleista, ja mikali olen oikein ymmartanyt, se tehdaan, jos sipulilla on ollut jokin sairaus, joka nakyy juurikin juurista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!