lauantai 25. kesäkuuta 2011

Kauniit ja rohkeat (ja urheilusta)

Kyseinen sarja lienee tullut TV:sta niin kauan kuin muistan, paahenkiloiden suuremmin vanhentumatta. Niin, katsoin sita joskus, mutta en enaa, joskus vaan jossain nettilehtien palstoilla on maininta viimeaikojen tapahtumista tyyliin "Brooke sita ja Ridge tata". Viisikin vuotta sita seuraamatta palauttaa vilauksessa tilanteen tasalle, kun TV:n avaa. En vaivaudu kokeileman, koska TV on suurimmaksi osaksi aivottomia varten.

Mita muuta ovat saippuaoopperat, kuin lahinna naisten "urheilutapahtumia"? Tai oikeastaan, miesten seuraamat urheilutapahtumat ovat heidan saippuaoopperoitaan. Samat naamat joka jaksossa, mutta voitto aina joko oletetulle tai sitten se on hiukan niinkuin yllari, joka oli vahan oikeastaan oletettavissa.

Ensimmaisten suomalaisten TV-lahetysten aikana julkisuuteen riitti se, etta TV:n porukka vaan huiskutteli kameran edessa (muistan nahneeni tallaisen otoksen, jossa oli ainakin Teija Sopanen). Sittemmin telkussa nahtin mm. hienoja Hollywood-elokuvia design-vaatteineen (esim. Audrey Hepburn). Seitsemankymmentaluvulla Speden elokuvat loivat lapi, ja Uuno Turhapuro on jo klassikko, joka osin jaksaa vielakin naurattaa.

Sitten tuli The Truman Show. Edellisessa postauksessani jo mainitsin kasvavan kiinnostuksen ns. tavallisten ihmisten jokapaivaista elama kohtaan.

Sci-fi  - elokuvat ovat myos mielenkiintoisia. Muistan jonkun maininneen, etta esim. Star Warsin alkuaikoina oli maailmanlaajuinen lama, mutta kun siita alettin nousta, alkoivat sci-fi -elokuvatkin olla pessimistisempia. Vrt. Alienin viimeosat.

Tutkailen asiaa ja korjaan tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!