lauantai 14. huhtikuuta 2012

Pienta purtavaa, ja ihania hedelmamuffinsseja

Kavin kaupungilla, ja eksyin sitten sielta tullessa ravintolaan haukkaamaan "jotain pienta". Yllatyksekseni siella olikin ruokalista erikseen pikkupurtaville, ja alta kymmenella eurolla sai kolme annosta. Paatin tilata kebabvartaita aiolilla, scampivartaan hapanimelalla kastikkeella ja kevatrullia.

Vasemmalla kekabit, keskella kevatrullat kastikkeineen ja oikealla scampivarras.
Tuollainen setti taytti aika mukavasti, enka enaa halunnut edes jalkiruokaa. Tassa vaiheessa pitaa kylla tunnustaa, etta kotiin paastyani vetelin muutaman turkkilaisen pistaasilukumin. Tai oikeastaan niita meni aika monta ;-)

Sitten paatin leipoa. Kaapista loytyi varsin hapantunut vajaa kermapurkki, joten siita siis jotakin. Muffinsseja, koska en ollut viela testannut tuota uutta, Biltemasta ostattua muffarivuokaani.

Ohje meni suurinpiirtein nain:

vajaa 2 dl hapantunutta kermaa
1 muna
2 dl sokeria vastaava maara Splendaa
runsas rkl appelsiininkuorijauhetta
50-75 g sulatettua voita
puoli rkl banaanijauhetta
1 rkl gojimarjajauhetta
n. 3 dl mantelijauhetta
1 tl soodaa
1-2 tl psylliumia

Taikina saa olla puuromaista, muttei liian loysaa.

Paistetaan n. 200 C uunissa n. 15 min. Tsekkaa kypsyys tikulla.

Kivanmuotoisia muffinsseja; kukka ja tulppaani.
Aikast hyvia muffinsseja! Noita hedelmajauheitahan saa sitten eBaysta, olen aiemmin laittanut tanne linkin.

Banaani oli tosi voimakasta, joten seuraavan kerran kun leivon, voisi laittaa vaikka banaania ja sitruunamehua. Appelsiininkuorijauheen kanssa voisi kayda vaikka kardemumma. Gojimarjajauhe... Niin, sita pitaa viela miettia ja maistella jauhetta viela sellaisenaan uudelleen.

Tassa viela tuo hauska vuoka. Biltemassa oli jos jonkinlaisia silikonisia makeisvuokiakin.


2 kommenttia:

  1. Onpa kivan näköinen muffinivuoka ja varmaankin hyvät muffinit!Saaji Splendaa Suomesta?Täällä saa,mutta ymmärsin ystävän kautta,että sitä ei Suomesta saa.Jauheet kuulostavat hyviltä;omistan kuivurin,jolla saa myös itse hyvin tehtyä kaikenlaisia jauheita.Suosittelen!

    VastaaPoista
  2. Splendaa ei saa Suomesta (tietaakseni). Minulla on myos kuivuri, ja tarkoirus olisikin tana kesana ryhdistaytya ja kerailla luonnosta muutakin kuivatettavaa kuin sienet :-)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!