maanantai 11. kesäkuuta 2012

Kotona taas




Halonginlahdelta.

Tänään alkaa tuntua siltä, että univelatkin olisi jo ainakin melkein pois maksettu. Matka oli kiva, mutta ihan liian lyhyt. Viimeisenä päivänä vasta hoksasin kaikenlaisia shoppausmahdollisuuksia, vaikka toisaalta säästyiväthän sitten rahat, kun en oikeastaan ostellut muutamien tuliaisten lisäksi muuta kuin itselleni kivan hatun ja vietnamilaisen keittokirjan.

Useampana päivänä kävin kyllä hieronnoissa, etenkin jalkojani hierotutin. Lähtöpäivänä Hanoissa tuskastuin pitkään kuontalooni ja sen alla hautuvaan päänuppiini, ja menin hetken mielijohteesta naapurissa sijaitsevaan kampaamoon, jossa oli muitakin palveluita tarjolla.

Päädyin ottamaan jalkahoidon (pesu, kovettumien poisto, kuorinta, hieronta ja tunnin parafiinikääre), kasvohoidon (muuten samanlainen kuin esim. Suomessa saa, mutta mekaanisen puhdistuksen lisäksi kasvot ajeltiin jonkinlaisella "imurilla" läpi) ja hiusten pesun, uuden mallin suunnittelun ja leikkauksen ja föönikampauksen. Kaikki yhteensä n. 30 e.

Ihmettelin hiusten pesun hintaa, 3$, mutta sepä olikin miltei puolen tunnin päänahan rapsutus (ei ihme, että pesupaikalla asiakas oli selällään maaten), joka taatusti poisti kaikki hilseet päänahasta. Samalla tarmokkuudella tehtiin jalkojen kuorinta mangovoiteella. Piti jo ihan vilkaista, että jääkö koipiin ollenkaan nahkaa jäljelle.

Kampauksesta tuli nätti, ja stylisti näytti kuinka se saadaan laitetuksi näppärästi tuulentuivertaman näköiseksi. Liki kuiviin hiuksiin suihkutetaan muotoilutuotetta, ja sitten hiuksia kierretään tuppo kerrallaan föönin alla kierteelle (ei siis sormen ympärille), ihan kuin kakarana punottiin langasta vöitä tms.

Tässä paikan yhteystiedot, jos joku sinnepäin on menossa. Mielestäni tämä stylisti leikkasi tukkani paremmin kuin Suomessa 9 10:stä kampaajasta.

Salon Hair-Beauty-Massage (for ladies & men)
Hoang Le Ha (Stylist)
15 Ma May Street
Hoan Kiem district
Hanoi
avoinna päivittäin klo 9-21

Stylisti on omistaja ja puhuu ihan hyvää englantia, joka ei siellä ole mikään itsestäänselvyys.

Suosittelen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!