sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Hämmästyttävän hyvä itseruskettava

Koska kesäisin yritän välttää varsinkin kasvojeni paahtamista auringossa, olen joskus talven mittaan turvautunut itseruskettaviin, ettei ihan kalpoiselta näytä. Aurinkoa välttelen pääasiassa siksi, että kasvoihini tulee helposti maksaläiskiä, jotka kaiketi johtuvat nuoruuden yltiöpäisestä auringonotosta. Toisekseen ei ole mitään järkeä paahtaa naamaansa kovin paljoa, sillä se vain aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista.

En usko, että itseruskettavat voiteetkaan ovat kovin terveellisiä; onhan mm. suihkurusketusaineissa todettu olevan karsinogeenisia aineita, joista voi olla pitkällä aikavälillä todella haittaa terveydelle. Satunnaisesti käyttäen riski tietystikin pienenee.

Olen aiemmin käyttänyt Doven voidemaista itseruskettavaa, mutta minusta se ei kosteuta ihoa kovin hyvin ja sitten kun sitä kerrostaa, se pois kesiessään muuttuu kuivalla iholla laikukkaaksi. Voidemaisissa itseruskettavissa on vielä sekin ongelma, että vaikka ne eivät yhdellä kerroksella toisi paljoakaan väriä, ne pitää silti levittää huolellisesti tasaisen jäljen aikaansaamiseksi.

Kuulin jostakin kehuja koskien Garnierin Ambre Solaire -suihkeruskettavaa, ja niinpä ajattelin hankkivani sitä.

Itseruskettava yllätti positiivisesti.
Aiempi kokeilu suihkepullossa olevalla itseruskettavalla aineella (en enää muista merkkiä) ei ollut kovinkaan miellyttävä, sillä se jätti ihon öljyiseksi ja pitkällä aikavälilla tuntui jopa kuivattavan ihoa.

Garnierin suihke oli yllätys. Se ei tuhrannut mitään, ja olin illalla sitä puhtaalle iholle suihkautettuani valmis laittamaan kasvoille kosteusvoidetta suihkeen kuivettua, mutta olipas yllätys: sitä ei tarvittukaan! Iho tuntui kosteutetulta, mutta ei öljyiseltä. Sama tunne oli vielä seuraavanakin päivänä.

Tuoteseloste on präntätty turhan pienellä, en saa siitä selvää. Aprikoosiuutetta (aprikoosinkiviöljyä?) se näyttää kuitenkin sisältävän. Suihketta on kahta eri sävyä; tummempi ja vaaleampi.

Jostain ulkolaisilta nettisivuilta kuin, että tämä suihke ei ole tarkoitettu kasvoille, mutta ihan hyvin se ainakin minulla toimi. Kovin vaaleahiuksiset varmaan tosin joutuvat suojaamaan tukkansa hyvin ennen tämän suihkeen käyttöä.

Niin, ja tulihan siitä kauniin kullanruskea ja tasainen väri pintaan muutamassa tunnissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!