perjantai 22. elokuuta 2014

Kesäkurpitsa-parmesaanikeitto

Keittelin taannoin tällaista soppaa, ja hups, sepä olikin hyvää. Kesäkurpitsa taipuu moneksi. Tässä ohje teidänkin iloksenne. Keitot ovat kylmenevien ja pimenevien syysiltojen kevyitä ja lämmittäviä ruokia.

Kuva: BBC.
Kesäkurpitsa-parmesaanikeitto

reilu 1/2 dl extra virgin -oliiviöljyä
1 rkl hienonnettua valkosipulia
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä silputtuna
1 kg kesäkurpitsaa pilkottuna noin kanttiinsa 1 cm paloiksi
7 1/2 dl kanalientä
3/4 dl kuohukermaa
kourallinen sileälehtistä persiljaa silputtuna
50 g raastettua parmesaania
merisuolaa, valkopippuria

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja lisää sinne kurpitsakuutiot, basilika, valkosipuli ja hiukan suolaa (ota huomioon, että kanaliemessä ja parmesaanissa on suolaa). Sekoittele seosta noin 10 minuuttia, kunnes kurpitsakuutiot ovat pehmenneet ja saaneet hiukan väriä.

Kaada sekaan kanaliemi ja mausta valkopippurilla. Anna kiehua vielä vajaa 10 minuuttia ja ota sitten kattila pois hellalta.

Laita 3/4 seoksesta blenderiin ja ajele se sileäksi. Kaada se jälleen kattilaan muiden aineiden sekaan (voit myös tehdä koko keitosta sosekeiton).

Sekoita keittoon parmesaani ja kerma. Tarkista maku ja tarjoa. Rouhaise annosten päälle hiukan mustapippuria ja sirottele parmesaanilastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!