sunnuntai 31. elokuuta 2014

Uni ja sitä helpottavat appsit

Kännykästä saattaa olla jotakin hyötyä huonounisille tai muuten vain unensa laadusta kiinnostuneille. Esittelen tässä muutaman niistä.




Unisyklin mukaan tahdistettu herätyskello. Se herättää sinut lempeästi silloin, kun unesi on keveimmillään. Sovellus on hankittavissa iPhonelle ja maksaa  0.99 USD. Toimiakseen iPhone pitää laittaa mielellään laturissa sänkysi kulmaan lakanan alle, niin se piirtää grafiikan yösi kulusta, ja voit lisätä ohjelmaan myös omia muistiinpanojasi. Herätys tapahtuu rauhalliseen tapaan.

Tämä iPhonelle ja iPadille suunniteltu sovellus taas lähettää sinut unten maille rauhoittavalla musiikilla, tuutulauluilla ja sensemmoisella. Se sisältää myös tuntitolkulla rentouttavaa musiikkia. Hinta on sama 0.99 USD.

Tämä sovellus on saatavissa sekä iPhonelle, että androidille. Rentouttajana toimii hypnoterapeutti Andrew Johnson ja ohjelma on englanninkielinen. Tämä 2.99 UDS maksava apps saattelee sinut rentoutuneena syvään uneen lempeästi. Kesto noin puoli tuntia.

Unettomille on toinen hypnoterapeutti, Max Kirsten luonut oman appsinsa, jossa on rauhoittavan äänimateriaalin lisäksi 40 sivua kikkojaja opittavaa unettomuuden selättämiseen. Hinta on 2.99 USD.

Joogaa harrastaville unettomuudesta kärsiville on myös oma sovelluksensa, jonka voi ladata joko iPhonelle tai android-laitteelle. Kuvin esitetyt liikkeet perustuvat hatha-joogaan ja mukana on myös mindfullnes-harjoituksia. Hinta on 4.99 USD.

Toinen englanninkielinen itsehypnoosiohjelma tulee Glenn Harroldilta. Tämä ilmainen sovellus on saatavilla sekä iPhoneen, että android-laitteisiin. Ohjelman luojan ääni johdattaa sinut uneen alta aikayksikön.

Pzizz Sleep on ohjelma, jonka voi ladata iPhoneen 4.99 USD:lla. Ohjelman voi ajastaa 10 minuuutista 10 tuntiin toimivaksi. Ohjelma sisältää rauhoittavia ääniä ja sanoja, ja sitä voi käyttää myös päiväsaikaan rentoutukseen.

Voiko olla mitään unettavampaa kuin sateen ääni? Tällä ohjelmalla saat sateen ääntä joko iPhonen tai android-laitteen kautta  ja ihan ilmaiseksi! Voit jopa valita sateen tyypin lukuisista vaihtoehdoista.

Sateen äänien lisäksi android-laitteelle on tarjolla ilmainen sovellus, josta saat rauhoittavia luontoääniä.

Rentouttavaa itämaista Zen-musiikkia ja ääniä, joita voit itse sekoittaa, tarjoaa tämä sovellus, joka on saatavilla sekä iPhonelle, että androidille ilmaiseksi. Voit vaikka sekoittaa sammakon kurnutusta ja huilumusiikkia, tai poistaa joistain musiikkikappaleista tietyt äänet.

Kolme eripituista meditaatiosessiota sisältävä englanninkielinen sovellus on saatavilla 0.99 USD:lla sekä iPhoneen, että androidiin. Meditaatioiden seuraksi saa luontoääniä tai musiikkia, ja sessioitten pituudet ovat 5, 13 ja 24 minuuttia.

Mindfullnesiin kuuluu olennaisesti oikea, rauhoittava hengitystekniikka, jota voi opetella tämän appsin avulla. Meditaation ja joogan yhteydessäkin käytettyjä tekniikoita on tarjolla vain iPhonelle 0.99 taalalla.

Rentouttavia luontokuvia äänineen tarjoaa tämä iPhonelle 1.99 USD:lla saatava sovellus. Yhdistele omat suosikkisi!

Unettomuuden syiden selvittäminen voi olla hankalaa. Apua tarjoaa tämä unikuviosi analysointiin tarkoitettu sovelus, joka on saatavilla iPhoneen ihan ilmaiseksi. Sovellus piirtää kuvan yöunistasi ja voit helposti nähdä, millaista unesi laatu on yön pimeinä hetkinä.

 Jos epäilet höpöttäväsi yöllä unissasi, sen todistamiseksi on myös olemassa ruotsalainen sovellus, joka alkaa nauhoittaa heti kun jotakin ääntä kuuluu. Saatavilla iPhoneen hintaan 0.99 USD.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoisia ja osin varmaan hyödyllisiäkin sovelluksia ja onneksi on sekä iPad että iPhone 5S. Kiinnostavat kovasti sillä vietän usein liki unettomia öitä.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!