lauantai 23. elokuuta 2014

Liikuntapäiväkirja kahdelta viikolta - 51 viikkoa takana

Kas, viittä vaille vuosi on jo liikuttu. En laske niitä viikkoja, jolloin mitään "virallista" liikuntaa ei ole tullut harrastettua.

Toissaviikko oli vielä aika hiljainen, kaksi kertaa 45 minuuttia aerobista pyörällä ja hiukan valikoiden puntteja/salilaitteita. Ei mitään kummoisempaa, mutta viime viikolla tuli tehtyä kaksi tunnin aerobista, plus kaksi 45 minuutin aerobista ja koko saliohjelma. Alkaa olla homma hollillaan.

Kuntopyöränkin vastusta olen viime viikon alusta nostanut kaksi pykälää ja reisiä polttaa tunnin polkeminen.

Alan tajuta, että liikunnan aiheuttamaan hyvää oloa ei voi saada tuntematta jopa pientä kipua; siitähän ne endorfiinit kehoon saadaan, koska ne lievittävät hankalaa oloa. Tärkeintä on vaan oppia sietämään sitä epämukavuutta/kipua.

Minulla se kyllä onnistuu niin kauan kun voin kääntää ajatukseni muualle, kuten lukemiseen kuntopyörän päällä. Samaten jotkut liikkeet, kuten fustran vatsaliikkeet, voi suorittaa samalla laskien ja ihan muita asioita ajatellen. Ei mikään ongelma.

Mutta sitten esim. se reisiprässi, josta olen vuosi sitten kovinkin tykännyt, ja jota sitäkin nykyään inhoan, siinä vaan odottaa, että saa yhden sarjan loppuun ja sen verran sen jälkeen happea, että voi aloittaa seuraavan. En tiedä, pitäisikö kokeilla pudotussarjoja (vai miten niitä nyt nimitetäänkään), siten, että aloittaa maksimitoistoilla maksimipainolla ja sitten pudottaa aina 10 kg kerrallaan kunnes lihakset on poltettu loppuun. Voisi olla ihan mielenkiintoista kokeilla.


Tässä kotikuntoilijoille muutama knoppi. Kaikissa liikkeissä tulee pitää "korsetti" tiukkana ja lapaluut yhdessä (+ hartiat alhaalla).

Kuva 2: Tämä liike on muuten aika raskas kyykky, joka kyllä tuntuu lihaksissa, kun sen oikein tekee. Ei tarvitse kyykätä edes kovin syvään, kunhan selkä pysyy suhteellisen suorana ja takamus saa sojottaa hiukan taakse.

Kuva 4: Vipunostot sivulle, mutta muista, että tämä liike lähtee lapaluista, jotka tiukennetaan mahdollisimman lähelle toisiaan. Hartiat alas! Kehittää yläselän lihaksia.

Kuva 5: Tiukentaa hyvin keskivartaloa, helppo tehdä.

Kuva 6: Molemmat jalat lantion päällä koukussa, jalan ojentaminen neljään laskien vuorotellen etuviistoon ja taas neljään laskien takaisin. Outs, että vatsalihakset huutavat kun tätä tekee 45 kertaakin putkeensa. Aina parempi, jos kroppaa alkaa tärisyttää jännityksestä, sillä silloin syvät lihakset tekevät töitä. Kumpikaan jalka siis ei käy maassa tämän liikkeen ja sarjan aikana.

Kuva 7: Punnuksina voi periaatteessa käyttää vaikka mitä, vaikka hiekalla täytettyjä juomapulloja. Tärkeintä on pitää kyynärpäät mahdollisimman lähellä toisiaan, niin "allit" saavat kyytiä!

Kuva 8: Helpolta näyttävä, mutta tosiasiassa raskas liike, joka käy reisille ja pakaroille. Kokaile vaikka harjanvarren kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!