maanantai 1. heinäkuuta 2019

Pride

En oikein osaa sanoa, onko tällainen Pride Month hyvä vai huono asia. Ainakin se on kaupallistunut liikaa. Minusta seksuaalinen suuntautuminen on henkilökohtainen asia, eikä tietty sen takia ketään saisi syrjiä, mutta onko pakko tehdä asiasta tällainen numero?

Täällä Dublinissa Pride on ollut hyvinkin esillä koko kuukauden. Tänään ilmeisimmin oli kulkueitakin, koska illemmalla kaduilta löytyi kirjavaa asiaankuuluvaa rekvisiittaa. Heitin illemmalla pienen kävelylenkin, tässä kuvia Ballsbridge/Beggar's Bushin alueelta Liffeyn eteläpuolelta.
Postiloota ja pakettiautomaatti.


Kauppakamarin sisäänkäynti.


Alimmaisena ehkä se huvittavin lipunliehutuspaikka: synnytyssairaala Merrion Squaren liepeillä.

6 kommenttia:

 1. Niin kauan kun sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt eivät ole yhteiskunnassa samalla viivalla kaikkien kanssa, on hyvä, että asiasta pidetään haloota ja isoa numeroa. Olisipa jo se hetki, kun ei tarvitsisi olla kuukauden mittaista Pridea. :) Kaupallistuminen herättää minussakin kyllä ristiriitaisia tunteita.

  VastaaPoista
 2. Otan aina ihmisen ihmisenä, eikä seksuaalinen suuntautuminen vaikuta henkilöön suhtautumiseeni mitenkään, mutta mikä tahansa asia jota tauotta lyödään silmille joka puolelta, alkaa oikeasti ärsyttämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan täysin.

   Poista
  2. Allekirjoitan Helin kommentin myös. Ensin korostetaan omaa erilaisuutta silmiinpistävästi ja samaan hengenvetoon ihmetellään, kun "ei hyväksytä sellaisena kuin on": Miksi sitä seksuaalisuutta pitää niin kovasti korostaa? Eiväthän heterotkaan niin tee. Myös minulle homoseksuaalit ovat ihan samanlaisia ihmisiä kuin muutkin.

   Poista
 3. Minä kyllä uskon, että vuosisatoja kestäneen häpeän poistamiseen tämä rummutus ja esilläolo on ihan hyvä keino. En ole itse osallistunut, mutta mielelläni suon sen heille jotka kokevat sen tarpeelliseksi. Eeva E

  VastaaPoista
 4. On se pakko tehä numero, koska kyseessä on ihmisoikeudet. Suomessaki on lgbti+ ihmisten ihmisoikeuksissa tekemistä edelleen, saatikka muualla maailmassa.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!