Söin eilen niin hyvää soppaa, että pitää jakaa ohje teidänkin kanssanne. Näin talven korvalla kuuma keitto lämmitää mukavasti.
Porkkana-appelsiinikeitto (4:lle)
1 iso sipuli
8 isohkoa porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
pala voita
1 rkl oliiviöljyä
1 luomuappelsiini
1 l kasvislientä
(suolaa, mustapippuria)
Raasta appelsiinin keltainen kuoriosa kulhoon ja purista appelsiinin mehu toiseen astiaan. Kuori ja pilko porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit ja sulata voi kattilan pohjalla. Lisää kattilaan oliiviöljy ja sipulisilppu ja kuullota sipulit pehmeiksi varoen ruskistamasta niitä. Lisää kattilaan appelsiininkuoriraaste ja sekoita.
Kaada kattilaan kasvisliemi ja porkkanan palat. Anna kiehua, kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Soseuta keitto ja mausta appelsiinimehulla. Lisää halutessasi rouhittua mustapippuria ja tarkista suola. Koristele tuoreilla yrteillä, esimerkiksi korianteri ja timjami sopivat makuihin hyvin.
Blogi terveydestä, terveellisestä ruoasta, kosmetiikasta, luontaistuotteista ja yleensä maailmanmenosta aikuisen naisen silmin nähtynä. Kaksi kierrosta syövän sairastelua värittää elämääni ja kolmas jäi pysyväksi riesaksi. Arkielämän psykologiaa ja johtajuuttakin saatetaan blogissa sivuta. Taustaltani olen pitkän linjan lääketutkimusammattilainen, ja ruodin postauksissa mm. kosmetiikan ja luontaistuotteiden ainesosia ja tehoa omien käyttökokemusten ohella.
Jännä, miten sitä ei osaa appelsiinia oikein kuvitella muualle ku leivonnaisiin ja jälkkäreihin.
VastaaPoistaMäkin olen vasta Lontoossa asuessani tutustunut tähän komboon. Tosin, kun tarkemmin muistelen, jossain (Suomessa) olen saanut porkkanarastetta, jossa oli appelsiinin paloja.
PoistaTähän soppaan voi halutessaan täräyttää hiukan tuoretta inkivääriä mukaan (laittaisin keittoon ohuen siivun tai kaksi, ihan vaan pontta antamaan).