perjantai 29. marraskuuta 2019

Olutjuustokeitto

Tämäkin keitto on kuin tehty kylmille (syys)talven päiville. Siitä pitävät nekin, jotka eivät oluesta välitä (kuten minä). Keitto on myös helppo tehdä, mutta vaatii onnistuakseen ei-niin-venyväksi sulavaa juustoa, kuten cheddaria. Cheddarissa on hiukan kirpakka maku, jota voi taittaa halutessaan soijakastikkeella.


Olutjuustokeitto (4:lle)


n. 50 g rasvaista savupekonia/-kylkeä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
(1 rkl vehnäjauhoja)
400 g juustoraastetta (käytin kuvassa olevaan keittoon oranssia cheddaria)
1/2 l kanalientä
2 1/2 dl olutta
2 1/2 dl täysmaitoa tai kermaa
suolaa, mustapippuria myllystä
(soijakastiketta)

Kuori ja hienonna sipulit ja savukylki. Laita savukylki kattilaan ja paistele miedolla lämmöllä niin että rasva irtoaa. Heitä sekaan sipulisilppu ja kuullota se (ruskistamatta). Tässä vaiheessa voit lisätä jauhot,jotka tuovat lisää samettimaisuutta keittoon. Lisää olut ja kanaliemi ja kuumenna.

Lisää juustoraaste ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää maito ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää luraus soijakastiketta tarvittaessa pehmentämään makua.

Tarjoile höyryvävän kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!