lauantai 15. elokuuta 2020

Älä usko tätä (COVID19-rokote)

Mediassa on paljon asioita, jotka pitää lukijan suodattaa uskoakseen. Yksi näistä on tämä Venäjän uutinen COVID-19 -rokotteen suhteen. Linkki tässä
Kuva: milkeninstitute.com
Parannusta tai ehkäisyä mihinkään vaivaan ei tehdä tässä ajassa!

Lääkeiden tai rokotteiden tutkimus ottaa pitkän ajan. Ilmeisestikin Putinin tapauksessa faasi II on todettu lupaavaksi. Se on niinsanottu POC (proof of concept), jossa alustavasti todetaan molekyylin toimiminen tietyssä indikaatiossa. Lue lisää täältä. Vasta positiivisen tuloksen antanut faasi II on portti faasi III -tutkimuksiin.

Missään tapauksessa mikään lääke tai rokote ei ole valmis ennen kuin faasi III:n isot ja pitkäaikaiset tutkimukset on käyty läpi ja tulokset analysoitu. Vasta tämän jälkeen voi tehdä markkinointilupa-anomuksen  - siis olettaen, että kaikista noista faasi III:sta saadut tulokset ovat positiivisia. Kolmosfaasiin tarvitaan aika mittava potilasaineisto ja tutkimusten protokollien on noudatettava tiettyä kaavaa.

Putinin tytär voi olla ollut osa tutkimushenkilökaartia, mutta se ei kuitenkaan tee tätä rokotetta sen turvallisemmaksi, eli malttia meille kaikille, ja enemmän vielä malttia tästä uutisoiville toimittajille, jotka voisivat hankkia lisää tietoja ennen kuin kirjoittavat asiasta.

Uutisten mukaan se lääke on hyväksytty vasta kolmenteen vaiheeseen, EI YLEISEEN KÄYTTÖÖN. Kuka ymmärsi toisin?

1 kommentti:

  1. Kiitos asiantuntevasta postauksesta. Olet varmasti oikeassa. Uutisankasta kyse. Putinilla ja Trumpilla on varmaan joku kilpajuoksu menossa tässäkin asiassa. Trumpilla varsinkin on paineita, kun on vaalitkin tulossa.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!