sunnuntai 9. elokuuta 2020

#kissmyturku

Eilen tuli vähän "kotiseutumatkailtua" (toisinsanoen, käytyä Aurajoen toisella puolella, joka lienee "täl pual jokke", eikä "tosi pual", missä me asumme  - vai meniköhän se nyt niin?).

Kävimme siis tavanomaisen "Vaakahuoneviinittelymme" vaihtoehtona tutustumassa Turun tuomiokirkkoaukiolle väsättyyn pop-up -ravintolaryppääseen, eli Tuomiokirkkoterassiin.

Oli oikein positiivinen visiitti. Pöytiä oli harvakseen, eli turvavälien pitäminen kyllä onnistui (muualla kuin vessoissa, jotka olivat hiukan huonosti ja ahtaasti suunniteltu).



Systeemi oli seuraavanlainen; ostat 2,50 eurolla portilta lasin, johon sitten voit ostaa juomaa/juomia eri ravintoloilta, jota olivat omissa kojuissaan edustettuina. Tarjolla oli myös ruokaa jos jonkinmoista, ystäväni söi korealaisen bagelin, jota kehui todella herkulliseksi, ja minä taas korealaista kimchiä, joka oli hyvää sekin. Lasista saa pantin pois alueelta poistuttaessa.

Tuomiokirkon lähellä on paljon muitakin kesäterasseja, kuten vastapäätä sijaitseva Pinella. Kuinka moni tietää, että Pinellan pylväikkö toimi ennen rannassa sijaitsevan höyrylaivasatamaan saaristosta tuotujen tuotteitten myyntipaikkana? Siis se on tavallaan entinen "kauppahalli".

Vaikea kuvitella, että tässä tosiaan on ollut höyrylaivasatama!


Puupinella. Kuvaan tuli omituinen heijastus.

Pinellasta katsoen toisella puolella jokea on niinsanottu Casagranden talo, eli Turun "italialaiskortteli" lukuisine ravintoloineen. Italialaisarkkitehti Benito Casagrande on tehnyt merkittävää työtä Turun vanhojen rakennusten säilyttämisessä ja entisöimisessä. Hyvä, että joku on edes yrittänyt.

Turussa on todellakin jotakin välimerellistä, ja niin viehättävää, ainakin jokirantaa kun katselee! Valitettavasti "Turun Tauti" on vaan vienyt paljon vanhaa ja kaunista, siis lähinnä rakennuksia. Ei kaikkea voi säilyttää tai restauroida, mutta jokin järki pitäisi olla sentään!

Casagranden talo oikealla lukuisine ravintoloineen, vanha kirjasto vasemmalla takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!