keskiviikko 5. elokuuta 2020

Murheellinen lomaviikko (niitänäitä)

Olen nyt kolmatta päivää hyvin ansaitulla lomalla. En sitäkään käytännössä olisi ehtinyt pitää, mutta viimeisillä työviikoilla alkoi jo väsymys näkyä siinä, että keskittyminen tarkkuutta vaativiin hommiin alkoi olla aika huonoa.

Alkuviikosta tuli pikkusiskon ruumiinavausraportti, jossa kuolinsyyksi paljastui oikeasta alaraajasta lähtenyt laskimotukos, joka oli mennyt keuhkoihin. Karua luettavaa sekin. Karu kokemus myös lienee kuolla tukehtumalla, vaikka siinä taju varmaan aika nopeasti lähteekin.

Lisäksi kuulin eilen erään läheisen ystäväni kuolleen äkillisesti sydänkohtaukseen. Harrastimme aina Suomessa ollessani lounastelua yhdessä, ja nyt ne viimeiset lounastreffit olivat siirtyneet ja siirtyneet milloin minkin syyn takia, mikä tässä tilanteessa on erityisen harmillista. Häneltä jäi monta lasta, joista yksi on vielä kovin alaikäinen, mikä surettaa sekin. Onneksi vanhemmat sisarukset ovat apuna.

Onpa ahdistavaa. Minulla on tänään menossa kaiken kieltämisen päivä, eli en haluaisi uskoa tuota viimeistä uutista. Tuijotan puhelintakin arvellen, että kyllä hän varmaan kohta soittaa, kun huomaa, että olen yrittänyt tavoitella. Ja tuijotan hänen poikansa viestiä epäuskoisena.Viikonloppuna kävimme ystäväpariskuntamme kanssa Aurajoen rannassa piknikillä. Joen rannalla  - siis Föristä satamaanpäin - on piknikpöytiä. Näillä ystävillämme on ihka uusi koiravauva, kahdeksanviikkoinen Erwin (kuvassa). Ihanan söötti pikkupötkylä neulahampaineen!

Muuten onkin ollut varsin mitäänsanomaton ja aikaansaamaton alkuviikko. Auto pitäisi viedä huoltoon ja pitäisi käydä kampaajalla... Olin myös ajatellut hiukan enemmän panostaa ruoanlaittoon, mutta toistaiseksi kokkaukset ovat rajoittuneet sunnuntaibrunssia lukuunottamatta kanaburritoihin.


Hyviä toki niistäkin tuli. Täytteeksi ostin hunajamarinoituja kanasuikaleita, jotka paistoin pannulla ja maustoin hiukan lisää lisäämällä currya, cayennepippuria ja savupaprikaa. Suikaleet haudutettiin kermassa. Tortillan päällä on juustokastiketta, tacosalsaa ja guacamolea. Tarjoilu revittyjen salaatinlehtien, pilkotun tomaatin ja punasipulisiivujen kera. Jalapeñot unohdin kauppaan, vaikka ne olisivat varmaan olleet hyvä lisä tähän.

2 kommenttia:

  1. Voimia sinulle vaikeana aikana. Tuo tortilla on tosi herkullisen näköinen.

    VastaaPoista
  2. Onpa raskaita uutisia nyt tullut. Hyvä kuitenkin, että siskosi kuolinsyy selvisi. Voimia toivotamme myös sinulle. Kanaburrito näyttää hyvältä ja koiranpentu suloiselta. Aurinkoa loppukesään kaikesta huolimatta!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!