perjantai 25. joulukuuta 2020

Mitä teillä syötiin jouluaattona?

Meillä oli aika vaatimaton päivällinen. Itse tehdyt porkkana- ja lanttulaatikot, kaupasta ostettua kinkkua, maksalaatikkoa ja Waldorfin salaattia sekä Capricciosa-salaattia (tomaatti-mozzarellaviipaleita lomittain tummalla balsamicolla ja hyvällä oliiviöljyllä sekä tuoreilla basilikanlehdillä).
Waldorfin salaatti 

1 varsisellerinippu 
1 pieni omena 
pussillinen saksanpähkinöitä 
purkki ananaspaloja mehussa 
paketti luomuviinirypäleitä 

Kastike: 
1 purkki kermaviiliä 
saman verran majoneesia 
1-2 rkl sinappia 
(valko)viinietikkaa 
ripaus sokeria, hiukan suolaa ja mustapippuria 
luraus ananaksista jäänyttä mehua 

 Viipaloi selleri ohuiksi siivuiksi, ja pilko omena ohuiksi paloiksi kuorineen. Puolita rypäleet. Valuta ananaspalat ja lisää ne sellerin, viinirypäleiden ja omenan joukkoon. Rouhi pähkinät. Sekoita kastikeainekset ennen kuin omenanviipaleet tummuvat ja sekoita se muiden ainesten mukaan. Kastike saa olla hiukan kirpeän happamanimelä.

6 kommenttia:

  1. Hyvää jatkoa! Mitäkö meillä syötiin aattona - no, kinkkua, lihapyöryköitä, prinssimakkaroita, savustettua lohta, silliä, Janssonin kiusausta sekä vihanneksia. Ei laatikoita, Ruotsissa ne ovat puuttuneet joulupöydästä jo vuosikymmenien ajan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa herkulliselta! Kiitos ja hyvääjatkoa vaan sinnekin!

      Tässä postauksessa muuten taas nähtiin tämä bloggerin kökköys: Eipä saanut tuota reseptiäkään postattua normaaliin malliin, eli siis aineet listauksena jne. Nyt koko homma näyttää olevan yhtenä pötkönä.

      Yritin antaa bloggerille palautetta, mutta systeemi halusi vain skannata kuvan lukulistasta, josta ei tietty ole mitään apua :(

      Poista
  2. Olin vielä aatonaattona töissä joten kovin montaa sorttia ruokaa en jaksanut laittaa. Tein perunalaatikon, rosollin ja paistoin pienen luomukinkun (viidestä joulunviettäjästä vain kaksi syö lihaa), tytär teki lanttu- ja porkkanalaatikon. Savulohi ostettiin valmiina. Luumurahkaa jälkkäriksi, tirauksella itse tehtyä luumulikööriä maustettuna. Taatelikakku onnistui erityisen hyvin kun käytin muscovadosokeria ja maustoin taikinan rommitilkalla. Tytär teki tavallista mausteisemman piparkakkutaikinan, tuli oikein hyviä.

    Bloggerista, tulisikohan siisti lista jos koodipuolella vaan kirjoittaisit html-rivinvaihtokoodin <\br> sinne mihin haluat rivinvaihtoja. Voi kyllä olla että vaatisi perään määrittelyjä että rivi asemoituisi kauniisti, mutta voihan sitä yrittää.
    Eeva E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näytti olevan ohimenevä bugi, kun se nyt korjaantui.

      Poista
  3. Ai niin, olihan meillä joulupöydässä myös paahdettu kukkakaali ja se olikin hyvää. Mukavasti maustettu, ja vuoan pohjalla ketma ja paahdetut mantelilastut muhivat maukkaaksi kastikkeeksi. -ee

    VastaaPoista
  4. Meillä oli kinkkua, rosollia (kaupaasta valmiina), kylmä- ja lämminsavulohta, kirjolohenmätiä lisukkeilla, munajuustoa, silliä, suutarinlohta, marinoitua punasipulia, peruna-, porkkana- ja maksalaatikkoa sekä lanttu-porkkanalaatikkoa ja pubajuuriaurajuustopaistosta. Jälkkärinä piparirahkaa ja kahvin kanssa luumuinen prinsessakakku. Ruokajuomina vesi, punaviini, kotikalja, Pepsi Max, piimä ja maito.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!