Joskus tämä talvi ja etenkin ihan liika lumi kypsyttää, joten tuulahdus Välimereltä voi olla tarpeen. Meille se tuli tai tehtiin tämän salaatin myötä.
Tämä on todella ruokaisa salaatti. Sen voi tehdä tuoreestakin tonnikalasta, mutta löysin siihen Lidlistä purkkitonnaria, joka on säilötty oliiviöljyyn (parempi kuin auringonkukkaöljyyn säilötty). Kala oli vielä hyvääkin maultaan, eikä ehkä niin suolaista kuin purkkitonnikala yleensä on.
Nizzalainen Salaatti Dzinnin tapaan
1 jäävuorisalaattikerä
kourallinen pitkiä vihreitä papuja (pakaste)
puolikas pientä kurkkua
kourallinen miniluumutomaatteja (tai mitä tahansa tomaatteja)
3 perunaa (kiinteää, keitettynä kuori päällä suolatussa vedessä)
2 purkkia tonnikalaa (miel. oliiviöljyssä säilöttyä) valutettuna
1/2 - 1 punasipuli paperinohuina siivuina
3 keitettyä munaa
purkki anjovista
kourallinen kivettömiä mustia oliiveja
Kastike:
Makuasia, pidän itse Thousand Island -kastikkeesta.
Tee esivalmistelut keittämällä munat ja perunat. Höyrytä pavut ja huuhtele ne heti niiden kypsyttyä kylmällä vedellä, näin niiden vihreä väri säilyy kirkkaampana. Huuhtele salaatinlehdet, kurkunpuolikas ja tomaatit.
Kokoa salaatti seuraavasti laakealle vadille:
Revi huuhdellut salaatinlehdet laakealle vadille. Pilko päälle kuoritut perunat. |
Lisää pavut, pilkottu kurkku ja päälle tonnikala ja valutetut anjovikset pilkottuina. |
Kiitos vinkistä.
VastaaPoistaVanha tuttu salaatti, mutta oli jäänyt unholaan.
Ihanan raikkaat ja houkuttelevat kuvat!