Instagramissa jo esittelin kirsikka-mantelipiirakkaa, ja tässä nyt sen ohje. Se upposi vaniljajäätelön kanssa kuin kuumille kiville, ja loppui vajaassa parissa päivässä kahden hengen syömänä.
Pohja:
150 g voita
150 g mantelimassaa
1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kylmää vettä
1/2 dl leivinjauhetta
Hiero voi ja sokeri vaahdoksi. Hierrä sekaan mantelimassa. Lisää nopeasti sekoittaen vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Lisää vesi ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja paista 175 C noin 15 minuuttia.
Huom: laitoin puoli annosta ohueksi taikinapohjaksi ja sekin pelitti hyvin, ellei paksummasta piirakkapohjasta pidä.
Täyte:
n. 1 1 1/2 litraa perattuja, kivettömiä (happamia) kirsikoita
2 rkl perunajauhoja, jotka pyörittelet kirsikoihin mehua sitomaan ehkä tarvitset mehukkaisiin enemmänkin.
2 dl kermaa
100 g mantelimassaa
2 munaa
vaniljasokeria
Paloittele mantelimassa pieniksi paloiksi tai muruiksi, ja lisää se kerman kanssa kattilaan. Anna kuplia sekoitellen kunnes mantelimassa on sulanut seokseen. Lisää kermaa haihtuneen tilalle niin, että seosta on ainakin kaksi desilitraa ja anna seoksen jäähtyä haaleaksi.
Mausta vaniljasokerilla ja lisää sokeria tarpeen mukaan (yleensä ei tarvitse, koska mantelimassa on jo itsessään makeaa. Vatkaa sekaan munat ja kaada seos piirakan päälle. Lisää piirakan päälle myös kirsikat.
Paista 175 C uunissa vielä n. 20 minuuttia ta tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa, tai mikseipä ilmankin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!