perjantai 6. elokuuta 2021

Trinny London & muuta asiaa

Kaikkihan tietävät, keitä Trinny Woodall ja aisaparinsa Susannah Constantine ovat? Stailausbisneksen lisäksi Trinnyllä on oma Trinny London - meikkimerkkinsä. 

Ei voida puhua mistään kalliista merkistä, mutta sitäkin käytännönläheisemmästä. Tuotteet ovat monikäyttöisiä ja purkit voi pinota yhteen. Samasta purkista saa niin huulipunan kuin poskille väriä.

Sorruin ostamaan ihon epätasaisuuksia häivyttävän voiteen (Miracle Blur). Firman EU-sivuilta tilaaminen kävi näppärästi, lisämaksuja ei tullut ja tuote tuli kotiovelle muutaman valikoidun näytteen ja kevyen meikkipussin kera.

Harmittavan tummia kuvia tuli, mutta hopeansävyisestä objektista on hankalaa saada edes kirkkaalla valolla tuon parempaa.

Kuten tällaiset tuotteet yleensä, se häivyttää ihon pieniä virheitä, isoja huokosia ja ryppyjä. Itse voide on tietenkin silikonipitoista, väritöntä iholla ja varsin notkeaa. Se on oivallinen pohja meikille ja meikkivoiteen jälkeen iho näyttää entistä siloisemmalta. Tykkään. Meikki liukuu ohuen kerroksen päälle kuin unelma.

*****
Yritän tässä toisella silmällä vahtia iltapäivälehtien lähetystä Kaivopuiston lentonäytöksestä. Kaikenlaiset lentävät ropposet ovat lähellä sydäntäni, lapsena kun tuli seurattua yökaudet ilmasotakoulun koneitten lentelyä lapsuudenkotini ilmatilassa. 

Jäin ihmettelemään, että onko ne koneet oikeasti rahdattu jotenkin Kaivopuistoon? Ymmärrän kyllä, että sieltä niitä ei nosteta ilmaan, mutta kuitenkin.

*****
Pikaiset myeloomakuulumiset: kantasolujen keruupäivä näkyy olevan päätetty, huomasin sen Oma Kannassa ja päivä on 4.10. Edellisenä päivänä siis sairaalaan. Viikkoa aikaisemmin saan käsittääkseni kasvutekijäpiikkejä, jotka varmistavat hyvän kantasolusaaliin. Jotkut sanovat kasvutekijän aiheuttavan kovat luustokivut, koska "luuydin alkaa pullistella". En osaa sanoa, miten totuudenmukaista tuo on. Pitää ottaa siitä selvää. Joka tapauksessa keruuta varten asennetaan subklaviaalikatetri solisluun alle, ja veri suodatetaan kantasoluja keräten, eli noin 4-5 tuntia pitäisi olla ihan paikallaan. Mitenköhän selkävaivaiselle mahtaa epämukavassa sairaalasängyssä onnistua? Silloin tulen saamaan myös stydimmät sytostaatit, joten hiukset lähtevät (ehkäpä siis tässä voin vielä mennä hyvin mielin kampaajalle ja maksaa sen toista sataa lystistä).

Keskiviikkona poistettiin kaikki viisaudenhampaani, ja olivat kyllä tiukassa, sillä toimitus kesti parisen tuntia. Viimeinen alhaalla oikealla oli kaikista hankalin, ja sitä jouduttiin puuduttelemaankin useaan otteeseen. Nyt varsinkin se poski on kuin pallo ja kova kuin mikä. Suukaan ei avaudu kunnolla.

Muuten hoidoissa on ollut taukoviikko. Selkää on särkenyt kahta pahemmin, koska viisurinpoistoreissussa joutui makoilemaan tuntitolkulla.

Tänään piti käydä labroilla, mutta en päässyt edes sinne saakka. Sairaanhoitaja soitti aamulla ensi viikon ohjelmasta (alkaa uusi sykli), ja kerroin tilanteesta. Sitten soittaa erikoistuva lääkäri...

Minulla oli ajatuksena saada kipukynnystä nostava lääkitys näiden opioidien lisäksi. Aiemmin minulla on ollut lääkemääräykset gabapentiinia (josta menee muisti) ja duloksetiinia (en hakenut apteekista), mutta en ymmärrä miksi tämä erikoistuva halusi pihdata reseptiä, vaikka sitä olen viikon jo anellut. Olisi pitänyt mennä päivystykseen tutkittavaksi (no juurihan selästä otettiin MRI...). Hän vaan jankkasi ensi viikon ohjelmaa ja painotti, kuinka tärkeää on tulla tiistaina vastaanotolle. Tokaisin, että tuskin tämä ilman toimenpiteitä tästä paranee ja koska hän vaan jankkasi ensi viikon ohjelmaa, lopputulema oli, että juttelin sitten erikoistuneen lääkärin kanssa, joka ymmärsi tilanteen, ja resepti tuli heti.

Mitä himputtia minä siellä pävystyksessä tekisin, viimeksikin makoilin siellä päivän piuhoissa ja olin tullut sinne lääkityksen aloittamista varten, mihin havahduttiin vasta illalla, kun asiaa ihmettelin. Hukkaan heitettyä aikaa, koska tilanne ei edes ollut sellainen, että olisi pitänyt päivä maata telemetrialaitteisiin kytkettynä, vaan a ja o oli aloittaa se lääkitys. Tulipa siinä sitten turhia kokeitakin tehtyä, kuten se luuydinpunktio (hematologikin asiaa ihmetteli), mistä olen harmissani, sillä sen tekijä oli infektiotauteihin erikoistuva tumpula. Se sattui.

Siirryn nyt katselemaan tuota lentonäytöstä ja toivottelen mukavaa iltaa itsekullekin!

1 kommentti:

  1. Kiitos postauksesta ja kuulumisistasi. Ihailen edelleen reippauttasi. Kaikenlaisia tumpulointeja sairaalassakin sattuu. Mutta niinhän se on, että tekevälle sattuu. Jos ei tee mitään, ei satukaan mitään. Enpä tiedä auttaako tämä sinua yhtään. Lentonäytös oli hieno katsoa telkusta, ehkä olisi ollut vielä hienompi paikanpäällä, mutta sitten ei olisi ehkä ollut niin hyvin perillä, mikä kone milloinkin oli taivaalla. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!