torstai 9. toukokuuta 2024

Temun tuoksutarjontaa

Temu on kiinalainen, hiukan Aliexpressiä vastaava nettimarkkina-alusta, joka on viime vuosina rynninyt Euroopankin markkinoille superhalpoine myyntiartikkeleineen. Alustalta löytyy myös kosmetiikan kauppaajia, mutta miten ja millaisissa oloissa, tai millaisista raaka-aineista nämä tuotteet on valmistettu, ei ole mitään tietoa.

Diorin J'Adore? No ei ihan...

Monissa tuotteissa selkeästi ratsastetaan brändituotteiden maineella, mitä ei taas tapahdu aiemmissa postauksissani listaamieni tuoksu-dupejen kanssa, sillä esim. La Riven tuoksut ovat selkeästi oma brändinsä pulloa myöten, joskin hajuvesi itsessään saattaa muistuttaa jotakin kalliimman brändin tuoksua.

Sol de Janeiroa? No ei...

Pullot ovat häkellyttävästi tutun näköisiä, mutta tuotteen nimi eroaa aidosta.

Jokin See by Chloe - tuoksu? Hmmm...

Pullon muodosta päätellen Chanelia, mutta ei sitä sitten olekaan.

Temu myy paljon myös muuta kosmetiikkaa. 

Kyllähän moni kosmetiikkavalmistaja teettää tuotteensa Kiinassa, mutta luulen, että sillä on eroa, onko valmistuttaja tunnettu kansainvälinen brändinimi vai ei. Uskoisin, että näillä tunnetuilla, kansainvälisillä toimijoilla on kuitenkin laadunvalvonta, joka toimii moitteetta.

Valvotaan raaka-aineitten puhtautta ja valmistusmenetelmiä huolellisemmin kuin jossain epämääräisessä perikiinalaisessa hikipajassa, jossa tuotteeseen voidaan käyttää ihan mitä tahansa. Onhan mm. pahamaineisen kiinalaisen Shein-vaatekaupan tuotteistakin löytynyt jopa vaarallisia kemikaaleja, niin miksei niitä kosmetiikkaankin livahtaisi*.

Itse en ainakaan kosmetiikkaa (tai mitään iholle laitettavaa, vaatteet mukaanluettuna) kyllä tällaisesta epämääräisestä kaupasta ostaisi. Vaatteista tosin myrkyt saattaa (huom. saattaa, en sano, että saa, vaan saattaa saada) saada pois pesemällä, mutta kosmetiikka onkin toinen juttu.

* EDIT: Kiinakauppojan vaatteita ja asusteita tutkittiin YLE:n MOT-ohjelmassa. Tulokset olivat hirveitä, enkä ihmettele, että esim. syövät yleistyvät, kun nuoret ihmiset sieltä tilaavat. Ohjelma on katsottavissa täältä

Postauksen kuvakaappaukset Temusta.

2 kommenttia:

  1. Myönnän että olen tilannut Temulta pari kertaa, semmosia juttuja mitkä on murto-osan suomihinnoista. Uteliaisuudesta tilasin, en tosin kosmetiikkaa koska ei. Yhden laukun organisoijan tilasin kun se siellä on alle kympin ja täällä yli 50 e....se oli ihan ok mutta ei yhtä laadukas kuin suomalainen. Pari laukun hihnaa ja kahvaa tilasin, ne meinas lentää suunnilleen roskiin kun tulivat :D en ole ajatellut että onhan siellä hajuvesiä, en ymmärrä kun eihän ne varmastikaan aidon veroisia ole niin kuka niitä haluaa tilata...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tilasin täällä Saksassa ollessani Temusta pari pöytäliinaa. Valkoisen, josta sanottiin, että se on pellavaa (linen), ja sen päälle kirjavan kaitaliinan, jonka materiaalista ei myyjä ilmoittanut mitään. Molemmat tulivat ihan parissa päivässä, joka kielii siitä, että heillä on varasto täällä Saksassa tai lähimaastossa.

      Se valkoinen pöytäliina ei ole pellavaa nähnytkään, mikä nyt oli oletettavaa, koska parilla eurolla ei pellavaista saa mistään, tietenkään. Jotakin muovimaista ainetta on. Kaitaliina on hiukan paremmalta tuntuvaa materiaalia.

      Kumpaakaan en aio viedä täältä pois, menevät roskiin sitten kun tästä asunnosta muutan pois, ja tämä oli alkuperäinenkin ajatus.

      Ylen MOT oli tutkimus noita kiinakaupoista ostettuja vaatteita ja asusteita, ja tutkimus oli karseaa katseltavaa ja kuunneltavaa. Ei ihme, jos esim. syövät yleistyvät, kun nuoret laittavat tuollaisia vaatteita iholleen. Ohjelma on katseltavissa Areenasta: https://areena.yle.fi/1-66871379

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!