perjantai 31. toukokuuta 2024

Batisten hiuksiin jätettävä hoitoaine

Kerroin aiemmassa postauksessani ostaneeni lähi-Dm:stä Batisten Blush-kuivashampoon, joka osoittautuikin hiuksiin jätettäväksi hoitoaineeksi. Nyt olen testaillut sitä, ja alla tuomio.

Samassa kuvassa näette viimeisen aiemmissa postauksissa vilahdelleista, väriä vaihtavista pioneista. Lajike on ilmeisimmin nimeltään Coral Sunset ja mielestäni tämä viimeinen kukka on muututtuaan vaalein kaikista, liki valkoinen.

Tämä hoitoaine on erittäin vaahtomaista, kuten muotovaahtoa, kun sitä pursottaa pois pullosta. Hyvin tiivistä vaahtoa, jota tulee suuttimesta paljon.

Kokeilin hiusten pesun jälkeen eri määriä. Tässä tapauksessa täytyy sanoa, että enemmän on parempi, tai ainakin tuntuisi siltä. Pullo tosin hupenee aika nopsaan.

Tämän hoitiksen INCI:stä voisi poimia alkupäässä olevan glyseriinin, kosteuttavan betaiinin, aloenlehtijauheen ja lukuisat tuoksuaineet. Mielestäni tuoksu ei tässä ole kovinkaan voimaksa kuitenkaan.

Haluaisin tarttua tuohon glyseriiniin. Hiustenhoitoaineissa se kosteuttaa, MUTTA: glyseriinihön sitoo kosteutta ja vetää sitä puoleensa, joten ajattelin tänään aamulla hiukset pestyäni ja tätä vaahtoa hiuksiini raskaalla kädellä levitettyäni, että se taitaa vetää ilmasta aika lailla kosteutta hiuksiin myös (täällä on ollut kaatosade pari päivää, joten ilma on kostea!). Hiukset siis ovat kosteuden vaikutuksesta entistäkin pörröisemmät.

Kun tätä laittaa kosteisiin hiuksiin, hiukset tuntuvat todella karkeilta. Tämä ei edes riipu siitä, miten paljon vaahtoa hiuksiinsa sivelee.

Kuva otettu hiusöljyn käytön jälkeen, jolloin hius ei ihan yhtä lailla ole enää takkukasana.

Ainakin minun kiharani menivät aikamoiseksi takuksi, joten jouduin tainnuttamaan latvoja kohtuullisen suurella määrällä Hask-merkkistä hiusöljyä. Mikä saa miettimään, että oliko tuosta Batisten hoitoaineesta loppupeleissä sitten mitään hyötyä?

Hask Keratin Smooth -hiusöljy. Noin kolmeen tai neljään käsittelyyn riittävän putkilon saa Dm:stä parilla eurolla.

Ehkä kuitenkin saan käytettyä tuon Batisten hoitoaineen loppuun, koska pullo on jo loppusuoralla. Ostan ensi kerralla sitten sen Blush-kuivashampoon. Molemmista kuva alla. Kuvakaappaus Dm.de ja annetuista tähdistä näkee, että hoitoaine ei ole miellyttänyt ostajia ihan yhtä paljon kuin kuivashampoo.

Vasemmalla Blush-kuivashampoo ja oikealla Blush-hoitoaine. Molemmat Batistea.

4 kommenttia:

 1. mistä kaupasta saa tuota hiusvaahtoa joka jätetään hiuksiin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan loogisinta on kysellä sitä Batistea myyvistä kaupoista, tämä omani oli ostettu paikallisesta Dm:stä asuinpaikkakunnallani.

   Poista
 2. Jäin odottamaan tästä mielenkiinnolla arviota kun kerroit tuotteen ostaneesi. Tykkään kuitenkin sen verran paljon Batisten kuivashampoista (vaikkakin kuivashampoita käytän erittäin harvoin), niin hoitoainekin kiinnitti huomioni. Vaikka varmasti ei voi toki tietää, niin mulle tuli jo mielikuva ettei tämä toimisi minunkaan hiuksissa kivasti! Jännä myös tuo vaahtomainen koostumus, joskaan eihän sillä sinänsä väliä jos tuote muutoin olisi hyvä. On vaan niin tottunut, että jätettävät hoitoaineet on suihkeita tai voidemaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut ihan älyttömän kostea ilma viime viikkoina, joten voi olla sekin syynä, että tuon vaahtomaisen ja glyseriinipitoisen hoitiksen kanssa tarvittiin niin paljon tuota hiusöljyä. Kun nettiä selasin, tuli vastaan niin plus- kuin miinusvoittoistakin tietoa glyseriinistä hiustenhoitotuotteissa juuri siitä syystä, että glyseriini imee itseensä kosteutta, jopa myös hiuksesta. Tosin hiuksessa sitä vähemmän lienee kuitenkaan, koska sehän on kuollutta ainetta ja käytännössä keratiinia.

   Joka tapauksessa tuntui siltä, ettei tämä ehkä kuitenkaan ole mikään kostean kelin hoitis. Kunpa täällä ilma kuivuisi sen verran, että voisi kokeilla kuivallakin säällä.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!