maanantai 13. toukokuuta 2024

Ole Henriksen Dewtopia

Viime vuosina on ihon säännöllinen kuoriminen hapoilla ollut pinnalla, mutta itse olisin hiukan varovainen sen kanssa, varsinkin, ellei ihosi ole rasvoittuva ja paksu, nuori iho. Tätä tuotetta siis piti mutustella aika kauan, ennen kuin sain postauksen aikaiseksi.

Kyseessä on siis Ole Henriksen Dewtopia 20% Acid Night Treatment - seerumi jossa on siis nimensä mukaan 20% happoja ja jota käytetään öisin. Tässä hiukan sameassa ja paksuhkossa seerumissa on 20% PHA ja AHA happoja (tuntuu vähän idioottimaiselta käyttää esim. sanaa AHA-happo, sillä sana "happo" on jo tuossa lyhennelmässä mukana).

Seerumin luvataan parantavan ihon tekstuuria, vaalentavan hyperpigmentaatioita ja tasoittavan ryppyjö ja juonteita.

Alfahydroksihapoissa (AHA) on mm. glykoli- ja maitohappoa. PHA:t (polyhydroksihapot) ovat suurimolekyylisempiä ja hellävaraisempia iholle.

Muita INCI-listan ainesosia ovat mm. koivunmahla, aaloe, kosteuttava glukonolaktoni, puuvillanhedelmävesi (tätä en ihan ymmärrä, koska puuvillatuppohan on puuvillan hedelmä), lakritsiuute, kosteuttava sokeriuute ja glyseriini.

Seerumi on tosiaan ihoa pehmentävä, eikä ainakaan omalla naamallani näy kovin aggressiivista ihon kesimistä.

Mikä on mielestäni ihaninta tässä tuotteessa, on sen tuoksu: se on kuin sitruunaisen vaniljainen juustokakku! INCI:ssä onkin paljon tuoksuaineita.

Ilmeisestikin tämä tuoksu on ominainen Ole Henriksenin tuotteille.

Aiempiin Ole Henriksen - postauksiini voi tutustua tämän linkin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!