lauantai 25. toukokuuta 2024

Aivan loistava (ja halpa) ihon pehmentäjä

Nyt kun noissa ayurveda-postauksissani (ja sillä mainitsemallani viiden illan kurssilla) puhuttiin paljon ihoöljyistä, niin mietin itsekin asiaa uudestaan.

Periaatteessa en ole öljyistä niin kovin innostunut, koska ne tuntuvat varsin tahmeilta - ja niin, siis turhan rasvaisilta - iholla. Mutta joskus pitää arvioida asiaa uudelleen.

Eräässä aiemmassa postauksessa oli kommentti risiiniöljyn käyttäjältä. Minä en ole ikinä kokeillut risiiniöljyä, joten käydessäni lähi-Dm:ssä, lähti sieltä mukaan pullollinen 100% puhdasta risiiniöljyä. Se oli tosin tarkoitettu ummetuksen hoitoon, mutta samapa tuo, ainapa se on puhtaampaa, jos sitä voi kerran jopa suuhunsakin laittaa.

Kyse on siis farmaseuttisen tason öljystä, ja 100 ml:n pullollinen sitä maksoi noin 4 euroa. 

Kotona hämmästyin: olin jotenkin kuvitellut, että kyseessä olisi juoksevampi öljy, mutta tämä olikin todella viskositeetiltaan ihan älyttömän paksua, jopa suorastaan tönkköä.

Ajattelin laittaa illalla puhtaalle iholle ensin kosteuttavaa kasvovettä/hoitonestettä ja seerumin, siis vesiliukoisia kosteuttajia, ja kuorruttaa koko homman sitten tällä öljyllä. Jota tuli sitten ensimmäisinä iltoina turhankin paksu kerros.

Todella loistavasti se pelitti! Huulten rohtumatkin ovat tipotiessään ja iho pehmeä kuin mikä.


Annostelussa riittää hyvin vähäinenkin määrä, ja annan sen imeytyä jonkin aikaa ennen nukkumaanmenoa, muutenhan se jää tyynynliinaan, mikä ei ole tietenkään tarkoitus. 

Innostuin kokeilemaan sitä myös hiusten latvoihin. Tähän pätee sama asia: vähemmän on enemmän. Se toimii myös hyvin latvoissa ennen hiusten pesua.

Päivällä olen käyttänyt huulikiillon tai -rasvan sijasta. Tai sitten laitan tipan liian luirun käsivoiteen sekaan.

Risiiniöljyä saanee ainakin apteekista Suomessa.

*****

Menivät muuten hassun värisiksi nuo pionit! Alkuperäinen väri on tuo kirkas pinkki, mutta väri haalenee vaaleankellerväksi parissa päivässä, kun kukka aukeaa kunnolla. Omituinen ilmiö, jota en ole aiemmin millään ostamallani pionilla havainnut.

Ei tuo keltainenkaan tosin mikään huono väri ole, mutta miten se yhdessä yössä noin väriään muutti? Kukka on kuitenkin edelleen ihan terhakka, eikä mitenkään vielä lakastumassa.

*****

Ilmeisestikään ketään ei kiinnostanut ayurvedinen ravinto? Ellei, en edes suunnittele siitä postausta, vaikka periaatteessa se kuuluisi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kuvaan, jota ayurveda edustaa.

7 kommenttia:

  1. Hei,
    Minä kommentoin aiemmassa viestissäni että risiiniöljy ja CeraVe toimivat. Ne voi tosiaan myös sekoittaa keskenään ja vedellä kasvoille combona. Itse laitan ne päällekkäin. Myös muita rasvoja kokeiltu, esim. Eucerin, La Roce-Posay, Vichy.
    Päällekkäin syystä että en halua että se öljy on tyynyliinassa. Kosteusvoide ikään kuin lukitsee kosteuttavan öljyn ja näin tyynyliinakaan ei itseensä ime kaikkia kasvoille laitettuja aineita.
    YouTube on täynnä toinen toistaan innoittavampia videoita siitä että maksaläiskät häviävät, ripset ja kulmakarvat tuuhentuvat ja pidentyvät, vatsa toimii paremmin, kynsinauhat ja muut kuivat tai kutiavat ihoalueet paranevat. Joku väittää että kynsisienet saavat kyytiä risiiniöljyllä. Kaikkeen suhtaudun varauksella, mutta osa kyllä toimii itsellä. Selluliittiin ei ainakaan vielä ole toivottua vaikutusta :)

    Olen huomannut että kämmenien maksaläiskät ovat vaalentuneet itsellä hivenen. Kasvoihin kävin samasta asiasta poistattamassa maksaläiskät pari vuotta sitten kosmetologilla. Joku laser-tyyppinen laite se oli. Mun mielestä rypyt eivät niinkään vanhenna kasvoja, mutta ne maksaläiskät. Ikää 55v.
    Nykyään käytän kasvoille, kaulalle ja kämmenselkiin myös Avitcid voidetta. On reseptillä ja sisältää tretinoiinia. Mulla meni kolme vuotta että voin käyttää sitä kolmena, neljänä iltana peräkkäin. Pienimmällä annostuksella aloitin. Toimii ryppyihin ja maksaläiskiin hienosti. Ison herneen kokoinen annostus riittää.

    Hiusten latvoihin laitan, toimii. Pieni määrä riittää.

    Eli kaikenlaista on tullut kokeiltua. Ennen laitoin ihan älyttömiä määriä kalliisiin kasvovoiteisiin. Nykyään uskon tähän risiiniöljyyn ja ihan tavalliseen kasvorasvaan.
    Ihan paras vinkki on mielestäni kuitenkin aurinkosuoja.
    Minä käytän kesät talvet. Ainoa oikea kerroin on 50 minun mielestä. En ymmärrä mitä niitä muita edes tehdään. Aurinko se on mikä ikäännyttää meidän kaikkien kasvot ihan satavarmasti eniten. Toisena tulee tietokoneen, kännyköiden jne. näyttöjen sinivalot.

    Kivoista asioista kirjoitat, kiitos että jaat asioita myös sieltä ulkomailta. Terveisin entinen ulkosuomalainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on myös Avitcid käytössä, koska vielä tässäkin iässä ihoon ilmestyy joskus näppyjä. Auttaahan se tosin ryppyihinkin😄.

      Aurinkovoide on kyllä pakollinen juttu. Käytän sitä kotona sisätiloissakin viihtyessäni, sillä minulla on isot ikkunat, joista surinko paahtaa suoraan sisään.

      Poista
  2. Pioneista on ollut liikkeellä jotain väriä vaihtavaa lajiketta, kun olen täällä Suomessakin niihin törmännyt :) Hauska ja mielenkiintoinen ominaisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hauska! Huomasin Instagramissa kuvia tällaisista pioneista, kun hakee tägillä #colourchangingpeonies Ehkä tuo on joku uusi lajike.

      Poista
    2. Nyt taisi selvitä tuon pionin lajike: se taitaa olla nimeltään Coral Sunset. https://www.kelways.co.uk/paeonia-coral-sunset/p43221

      Poista
  3. Oonkin vähän unohtanut risiiniöljyn. Pitääpä googlettaa mistä sitä täältä Briteistä kannattaa ostaa. Sytostaatit vetää ihon ihan korpuksi. Oon oppinut nukkumaan selälläni sairaalassa, mikä on ihan kätevää kotonakin, ei jää ihonhoitototuotteet tyynyliinaan. Ja monet sanoo että se on hyväksi ikääntymisen merkkien ehkäisyssä, kun ei ole naama rutussa tyynyä vasten.

    Tykkään lukea sun ulkosuomalaisuusjuttuja vaikkei Keski-Euroopan ja Englannin jutut nyt ihan toisiaan vastaakaan. Vähän kuitenkin aina vertaistuelta tuntuu :) Ayrveda ehkä kokonaisuutena ei niin hirveästi kiinnosta, mutta luen kyllä senkin jutun jos kirjoitat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Risiiniöljyä pitäisi sieltä löytyä monestakin kaupasta. Esim. Superdrug, Boots ja Holland & Barrett. Sytot kyllä tekevät hallaa iholle, mulla on ollut syöpähoitojen jälkeen todella kuivan oloinen iho, lienee siinä rytäkässä myös ohentunut. Tähän kun laittaa kunnolla vesiliukoista ainetta alle, niin hyvin toimii.

      Selällään nukkuminen olisi varmaan ihollekin parasta, mutta minä en siihen oikein ole koskaan oppinut 😉.

      Aloitin tämän blogin vasta Lontoon-vuosieni jälkeen. Dublin tuntui hyvin surkealta versiolta Lontoosta, mutta niissä postauksissa varmaan on jotakin samaa UK:n kanssa.

      Ayurvedaa pidin aika humpuukiajatteluna, mutta kyllähän siinä jotakin järkeäkin on, tähän tulokseen tulin tuon kurssini jälkeen.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!