maanantai 2. syyskuuta 2024

Niitänäitä

Hiukan on pitänyt kiirettä viime päivinä, siis pientä ylimääräistä paperisavottaa on pukannut. Löysin viime keväänä jo (omasta mielestäni) hyvän veroneuvojan, jolle laitoin kaikki paperini veroilmoitusta varten. Mitäpä sitä itse edes yrittämään tehdä, koska en tunne täkäläistä verolainsäädäntöä.

Tämä tyyppi sitten hillosi papereitani muutaman kuukauden ja sitten ilmoitti, ettei ehdikään paneutua asiaan. Viime viikolla löysin uuden avustajan tähän asiaan ja hän osoittautuikin oikein hauskaksi tyypiksi. Kävin siellä ja ehdimme jutustella kaikesta muustakin, hänen puoli-hollantilaisesta suvustaan (ja siitä, että hänellä on Alankomaitten passi, mutta ettei hän puhu edes heidän kieltään) ja sain itse hyviä kalakauppaneuvoja, kun kuulemma hyvä kalakauppa löytyy lähempääkin kuin Hollannin puolelta Vaalsista. Pitääpä siis käydä se tsekkaamassa jossain välissä.

Paikallisen luomuelintarvikekaupan ovilappuja.

Täällä on tänään ollut hiukan uutispöhinää Saksan sunnuntaisten osavaltiovaalien tiimoilta. Lähinnä tämä on koskenut paria entistä Itä-Saksan osavaltiota, Thüringeniä ja Sachsenia. Ensin mainitussa äärioikeistolainen AfD (Alternative für Deutschland) rynni voittoon ja Sachsenissa AfD tuli kristillidemokraattien jälkeen toiseksi. Tämä on ensimmäinen kerta toisen maailmansodan jälkeen, kun äärioikeistolainen puolue on voittanut osavaltiovaalit.

Minä en politiikkaa niin tarkkaan seuraa, mutta mielestäni kaikki ääri-ilmiöt ovat hiukan huolestuttavia, ja AfD:n sanotaan olevan kallellaan Venäjän suuntaan, mikä on kyllä hiukan huolestuttavaa.

Katsotaan, mitä tapahtuu. Seuraavaksi hiukan huomioita kaupungilta: 

Siis voiko rillit vuokrata ostamisen sijaan? Häh? Näin ainakin mainoksen mukaan.

Kulman takana olevan tietyömaan luona oli jollekin tullut kiire, kun kirkaanpunaiset rintsikat olivat tippuneet. Luulisi, että jos ne olisivat tippuneet pyykinkuivatuspuuhissa parvekkeelta, omistaja alyäisi tulla hakemaan ne kadun varresta, mutta ei, siellä ne ovat olleet jo muutaman päivän.



Täällä on aika hauskoja rakennusten julkisivuja. Tässä eräs kampaamoliike, jonka seinää Normaluhrin tienoilla aina ohi kulkiessani ihastelen.


Tässä toinen värikäs seinä päärautatieaseman liepeillä.


Katseenkääntävä livemusiikkibaari, en tosin ole koskaan siellä käynyt.


Täällä tuskalliset helteet jatkuvat edelleen. Saisi jo hiukan viiletä.

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Niin, se verolimoituksen tekeminen on jokaiselle kärsimys. Huvittavaa, että saan Suomesta jo valmiiksi täytetyn veroilmoitukseni Suomen tuloistani. Pitäisi kuulemma laittaa siihen vastalause.
    Hauska, että saat veroneuvojen lisäksi kalakauppaneuvoja. Hollantilaiset ovat lupsakkaa väkeä, vaikka "paperihollantilaisetkin". Pidän heistä.
    Seuraan Saksan politiikkaa, vaikka saan äänestää vain kunnallis- ja Eurooppavaaleissa. En tietenkään tykkää AfD:n osavaltiovaalituloksista, mutta niillä ei ole varsinaiseti mitään merkitystä meille Rheinland-Pfalzissa. En aio muuttaa Saksasta Suomeen, vaikka kuika ulvovat "ulkomaalaiset ulos". Kun lähtee sutta pakoon, tulee karhu vastaan, lue Persut, joita en äänestänyt.Täällä Rheinland-Pfalzissa on stabiili poliittinen puoluesysteemi jo kohta 80 vuotta. Vihreät pääsivät siihen mukaan 45 vuotta sitten, ja nyt vanhat puolueetkin kilpailevat "vihreydessä" eli luonnonsuojelussa keskenään. Aluksi vihreille naurettiin, kun miehetkin prvokatiivisesti neuloivat parlamentin istunnoissa ja kulkivat farkuissa ja tennareissa. Huvitti, kun FDP:n teräväsanainen ja -järkinen puolustusvoimaekspertti Marie-Agnes Stack-Zimmermann (66 v.) oli rennosti eräässä talkshowssa pukenut valkoiset tennarit.
    AfD toki yrittää kovin,mutta näköjään riitelevät keskenään vallasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä veroasiantuntija olikin todela lupsakka mies. Hänen äitinsä on saksalainen ja isänsä Valsista Hollanin puolelta. Tämä tuli vaan ilmi, kun uteliaana ihmisenä oli pkko kysyä hänen hollantilaisesta sukunimestään (ja olin hänen toimistoltaan jatkamassa matkaa kalakaupoille Vaalsiin, Vaalsin bussit kun kulkevat siitä hänen toimistonsa ohi).

      Mitä tulee tuohon AfD:n vaalimenestykseen, olen rivien välistä lukien ymmärtänyt, että Saksan oman historian takia mikään puolue ei ole kovin halukas muodostamaan koalitiota heidän kanssaan. Hyvä niin, mutta tuo Venäjämielisyys on hiukan huolestuttavaa.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!