lauantai 14. maaliskuuta 2015

Lauantain tuumailuja + pieni arvonta

Viikko on taas mennyt suorastaan villiä vauhtia. Sain kipsin pois eilen ja nyt on näpissä yhtä päheä ortoosi kuin viimeksikin.  Viimeksi tosin matsku oli paksumpaa ja kiiltävämpää, mutta käypi tämäkin :)  Mallia "Star Wars"!

Kyborgin käsi :D

Kevät on tullut Suomeenkin ja Turun-kodissa kun on lähinnä tullut viime aikoina vaan pyörähdettyä, näyttävät ikkunat kaipaavan pesua, mutta hei, mähän olen saikkarilla! Ehkä ne pitäisi kuitenkin puunata, kunhan käsi on taas kunnossa. Yäk.



Sain personal trainerilta hyvät jumppaohjeet (kolmen kuukauden!!!) liikuntakieltoa varten, mutta eipä mitään kyykkyhyppelyitä ole toistaiseksi tullut harrastettua sen kipsin kanssa. Nyt laitoin lenkkarit jalkaan ja ajattelin vähintään kävellä riuskasti joka päivä nyt ortoosin pitopakon aikana. Juostakin voisi kyllä, mutta koska olen aikamoinen kompuroija (tuppaan "laahata" jalkojani), niin arvelin kävelyn olevan nyt hiukan turvallisempaa. Jos nyt tämän ortoosin aikana sattuisi kaatumaan, niin en tiedä, miten kävisi. Ei varmaan ainakaan hyvin, luulen.

Jokirannan nähtävyyksiä....


...onko tämä kala...vai valas...


...vai lintu? Yhtäkaikki, kyse on Saaristomeren suojelusta, vilkaisepa tänne. Noh, valaita ei siellä kyllä tietääkseni ole, joten jää kaksi vaihtoehtoa. Kivan näköinen ja ideoitu hyvin, mielestäni. Silakat lienee sitten myyty loppuun?

Koska minulta on kyselty tuosta selkähommelistani, niin kerronpa vielä, että kävin menneellä viikolla nyt sitten radioisotooppitutkimuksen jälkeisessä magneettikuvauksessa (jälleen, ja nyt tämä oli keskittunut tiettyihin luihin ja nikamiin), ja eilen iltapäivällä tuli "Kimalaisesta" (=Mehiläinen) viesti, että tulokset ovat valmistuneet. Olin todella ilahtunut, kun viestissä oli neuvo mennä online pankkitunnuksilla katsomaan ne, mutta kun sinne saakka pääsin, siellä lukikin vain, että tulokset on toimitettu lähettävälle lääkärille. Arrgh. Tätä ihmettelen, ettei niitä ilman lähettävää lääkäriä alan ihmisillekään paljasteta.

Sisso. Lähettävä lääkäri kun lähtee toimipisteestään tietääkseni jo kahden aikaan, joten odotan siis maanantaihin. Tämän ongelman kanssa on nyt painittu jo pitkästi toista kuukautta, käyty parillakin lääkärillä, kolmessa kuvantamisessa ja fysioterapeutilla, joten soisin nyt kuulevani pikaisesti mikä on vikana. Edelleen lanneranka on kivulias.

Mutta ruikutukset sikseen, muuten elämä on aikast kivaa nykyään, paitsi tuota tulevaisuudessa luumuilevaa ikkunanpesua (asunnossaon valitettavan suuret ikkunat!) ja liikunnan puutetta, mikä tietty on kyllä omien korvien välistä kiinni. Nyt ei voi ainakaan syyttää ajanpuutetta...

Eipä tässä oikeastaan muuta! Ascotiin on badge (siis nimikyltti Royal Enclosureen, sinne ei lippuja tarvita, vain se nimineula), mutta asu on vaiheissa. Taitaa tulla taas sama kiirus kuin viime vuonna. Uh.  Onko kenelläkään tiedossa hyviä modisteja? Paikkakunnalla ei liene väliä, kunhan ei Lapissa :)

PS: Nyt on pakko kysyä, että mitä näette noissa ylemmässä ja alemmassa kuvassa? Lintu-kala, vai kala-lintu (siinä järjestyksessä), vaiko jotakin muuta? Vastaajien kesken arvotaan kahdet jalkojenkostutussukat, eli kaksi palkintoa. Jätäthän siis yhteystietosi. Blogin vakkariseuraajat saavat kaksi arpaa, ja arvan suosiessa myös jotakin extrakivaa (saat muutaman vaihtoehdon valita), joten kerrothan seuraamistapasi, jos olet vakiolukija (sellaiseksi voi myös ruveta ennen osallistumista)! Osallistumiseen on aikaa tästä hetkestä ensi viikon sunnuntain, eli 22.3. loppuun (GMT+2).

Onnea arvontaan!

PS: Ah, ja niin, jaapa arvonta jossain omassa mediassasi (blogi, FB, Twitter....) ja kerro se linkin  kanssa, niin kolmas arpakin lankeaa (ynnä taas joku pieni kiva YLLÄRI vielä lisäksi).

17 kommenttia:

  1. Toinen pää näyttää kalalle ja toinen linnulta eli kala-lintu =)
    julkinen lukija bloggerin kautta nimimerkki eekku80
    2 arpaa
    Mulla myös blogissa arvonta kuun loppuun saakka ja toisessa korublogissa lahjakortti koruihini 20 pv asti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eekku, olet kyllä salamannopea! Lisäsin vielä yhden ehdon, joten katsotko, haluatko vielä kolmannen arvan ja yllärin!

      Poista
    2. Mutta niin! Kumpi on ENEMMÄN kala, ja enemmän lintu? Vai voisiko niissä olla muutakin? HYLJE????!

      Poista
    3. Minusta eka on kala, toinen lintu. Hmm...

      Poista
  2. Ylemmästä kuvasta tuli mieleen delfiini ja alemmasta sitten paremminkin hauki ja hauen iso kita :)
    Bloggerin kautta seurailen ja kahdella arvalla mukana.
    marvu954(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Eka lintu, sitten kala :)
    Kaksi arpaa, kiitos.

    vaatehuttuja(@)gmail.com

    VastaaPoista
  4. Kaksi arpaa tp:lle. Käyn sivuilla usein ihan vain dzinni-haulla.

    Yläkuvassa oliolla on selvästi hauen kirjavuutta. Valaalta se kyllä näyttää, mutta esittänee kalaa yleensä. Alakuvassa, kaltaiselleni kuivan ihon rasvailijalle, pinta toi mieleen iktyoosin, kalansuomutaudin.

    Alakuvassa linnun muotokin tulee esiin, varsinkin kun pään ja kaulan asento muistuttaa noin 40 vuotta sitten Lontoosta ostamaani bird-lelua. http://collections.vam.ac.uk/item/O89234/bird-bath-toy-rylands-patrick/

    VastaaPoista
  5. Ensimmäinen toi mieleeni delfiinin ja toinen lohen, lintua en ajatellut ollenkaan.

    Blogissani on linkki sivuillesi ja olen vakkarilukijasi.

    funkyandfifty at ymail piste com

    VastaaPoista
  6. Ensimmäisessä kuvassa valas, toisessa käsi :)

    Yhdellä arvalle mukana,

    water.lily@pp.inet.fi

    VastaaPoista
  7. Molemmissa kuvissa valas/delfiini tai jotain sinne päin :-)
    Seuraan Bloggerin kautta.
    fgstdt@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Säästitkö mitään kipsiä tai ortoosia itselläsi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en kipsiä, sehän hajotetaan sitä poistuttaessa, mutta noita ortooseja ja rannetukia kyllä löytyy ja välillä ihan tarpeeseenkin.

      Poista
    2. Heitän ehkä vähän erikoisen kysymyksen, mutta haluaisitko myydä mulle yhden ortoosin? Teen taideprojektia, johon tarvitsen erilaisia käytettyjä medical-esineitä. Voin kertoa lisää sähköpostissa, jos haluat. :)

      Poista
    3. Kaikin mokomin. Laita viestiä etusivulla olevaan s-postiosoitteeseeni.

      Poista
    4. Saitko viestin, vai onko vastauksesi "nope". :)

      Poista
    5. Sain, kiitos, ja vastaan pian, pääsi unohtumaan kiireen keskellä 😀

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!