sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Luumu-mascarponepaistos

Eilen oli aikast hyvää jälkkäriä, laitanpa ohjeen teillekin tähän. Tuoreista luumuista (löysin kaupasta sellaisia isoja punaisia), syntyi mascarponejuuston kanssa herkullinen paistos.



Luumu-mascarponepaistos (4:lle)


6 kypsää, isoa luumua
50-70 g marenkia
purkki mascarponea
4 rkl sokeria
(pähkinä- tai mantelirouhetta)

Lämmitä uuni 200 C. Halkaise luumut ja poista kivet. Laita ne halkaisupuoli ylöspäin uunivadille ja murustele marengit koloihin (meillä oli appelsiini-kardemummamarenkeja, eli maustetutkin käyvät hyvin). Peitä marengit mascarponejuustolla ja sirottele päälle sokeri ja manteli- tai pähkinärouhe.

Paista uunissa n. 20 minuuttia, osa ylälämmöllä, joten päällyssokeri rapeutuu. Tarjoile lämpimänä vaikkapa vaniljajäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!