maanantai 9. maaliskuuta 2015

Tasa-arvoasiaa



Kansainvälinen naisten päiväkin sitten oli ja meni. Sain kimpun tulenpunaisia tulppaaneja <3 nbsp="" p="">
Huffington Postissa oli pysäyttävä artikkeli sukupuolten välisestä tasa-arvosta. Sitä lainaten: "Tänään syntyvä tyttö saa odottaa olevansa 81-vuotias isoäiti, ennenkuin hänellä on miesten kanssa sama mahdollisuus päästä jonkin yrityksen johtajaksi". Saman artikkelin otsikko toteaa, että missään maassa ei ole sukupuolten välinen tasa-arvo vielä toteutunut.

Artikkelissa myös todetaan, että edelleenkin naisten määrä valtioiden ja maiden johdossa on alle 20, ja naislainsäätäjien määrä on kasvanut kahdessa vuosikymmenessä 11 %:sta 22 %:in.

Asiat eivät muutu yhtäkkiä, ja tuli vain mieleen erään hyväntekeväisyysprojektin takia, että tie tasa-arvoon kulkee ehkä parhaiten koulutuksen kautta. Koulutuksen, joka antaa välineet oikeanlaiseen työntekoon ja itsenäisyyteen sen kautta. Naiset myös kasvattavat ne pojat, joista ehkä tulee raiskaajia ja väkivallalla naisten alistajia  - niitä, joille naisen ruumiilla ei ole mitään arvoa.

Mietitään sitä.


2 kommenttia:

  1. Vaikka naiset synnyttävät nuo alistamiseen sortuvat pojat, niin haluan uskoa, että malli tuollaiseen käyttäytymiseen tulee joko isältä tai ympäristöstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, voi hyvinkin olla näinkin. Onkohan asiaa koskaan todella edes tutkittu?

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!