keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Muutama grillausvinkki

Näin kesällä grillaillaan ulkona, mutta grillattavan ei aina tarvitse olla makkaraa tai lihaa. Voihan se olla kalaa tai kasviksiakin. Tai kuka estää grillaamasta salaatin? Tai leivonnaisia?

Vihreästä parsasta tulee ehdottomasti grillattuna parempaa kuin keitettynä. Mukavan Pohjois-Afrikkalaistyylisen salaatin teet myös grillaamalla kasvikset ensin. Munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikoita, sipulia...kastikkeeksi sitruunamehua ja oliiviöljyä pippurilla ja suolaripauksella kun sekoitat salaatin. Mukaan voi laittaa vielä hiukan chiliäkin ja värikäs salaatti on valmis. Muista grillata kasvikset pikaisesti, pehmentämättä niitä liikaa. Grillaus tuo kasviksiin omanlaistaan makeutta ja hiukan savun makua.



Kalasta voi tehdä leivinpaperiin kääröjä, joihin laittaa pohjalle kasviksista tehtyä karkeaa raastetta ja päälle kalan annospalana. Lisää merisuolaa, pippuria myllystä ja loraus kuivaa valkoviiniä ja paketit kiinni. Siinähän nekin kypsyvät!

Miten olisi pizza grillillä? Pyöreän pannun päällä? Entäs muut leivonnaiset? Herkulliset pikkuleivätkin siinä valmistuvat rei'itetyn leivinpaperin päällä ilman pannuakin suoraan taikinasta. Mukavaa puuhaa grillibileisiin. Kokeile vaikka kaurakakkujen taikinaa tähän.

Eikä aina tarvita sitä taikinaakaan. Osta valmiita donitseja ja grillaa ne suoraan ritilällä ja tarjoa kuumina vaniljakastikkeen kanssa. Yllättävän hyvää sekin. Entäs pari ohutta siivua kuivaa kakkua ja niiden väliin viipaloitu vaahtokarkki?

Juuston grillaamisenhan me jo osaammekin... :)  Kokeile vuohenjuustoa tai halloumia!


1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!