keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Finni takapuolessa?

Juttelin yhtenä päivänä erään tuttuni kanssa, joka valitti, että hänellä on finni takalistossaan. Olin hiukan hämmästynyt ja kysyin, että  - siis missä? No persposkessa!



Ensin vähän nauratti, mutta tosissaan, miksei niitä sinnekin voi tulla, joillakinhan selkäkin saattaa kukkia finnejä, miksei siis takamuskin? Varsinkin hikoillessa esim. kuntosalilla ja hiestä märissä vaatteissa on tärkeää hoitaa ihoaan myös muualt akuin kasvoista.

Kuten kasvojenkin huokosiin, myös muualle kropan karvafollikkeleihin saattaa kerääntyä kuolleita ihosoluja ja bakteereja, ja bum, näppy on valmis kasvamaan. Yleensäottaen huokoset ovat selkäpuolella aika suuria, joten ne tukkeutuvat helposti ilman kuotintaa.

Älä varsinkaan jätä tiukkoja ja hiestä märkiä vaatteita iholle tarpeettoman kauaksi aikaa. Hikoillut iho kannattaa pestä vaikka karhealla ja kuorivalla sienellä tai harjalla, ja sen jälkeen pukeutua ilmavasti, varsinkin kesähelteillä. Vältä kuitenkin hankaamasta ihoa liikaa, sillä siihen voi muodostua arpikudosta samalla kuivattaen ja kovettaen ihon pintaa liikaa, jolloin talineritys voi kiihtyä ja akneongelma on edelleen olemassa.

Pesussa ja ihon kosteuttamisessa ja kuorimisessa ei kannata käyttää mitään tuotetta, jossa on natriumlauryylisulfaattia (sodium lauryl sulfate/sodium laureth sulfate), lanoliinia, moneraaliöljyjä (petrolatum/petroleum) tai silikoneja (esim. dimethicone), sillä ne saattavat tukkia huokosia. Kokeile ihoa kuorivia pesunesteitä, kuten tätä, jossa on salisyylihappoa.

Ei myöskään kannata käyttää vaatteiden pesuun hajustettuja pesuaineita tai edes huuhteluainetta, sillä ne voivat ärsyttää ihoa kuivattamalla sitä ja tulehdus on valmis.

Sitten vielä vanhan kansan vinkki: Juo päivittäin seos, jossa on sekoitettuna 1 rkl viinikiveä ja 2 1/5 dl vettä (voit lisätä mehua mauksi). Jatka tätä satsi päivässä muutaman kuukauden ajan, tai kunnes akne alkaa hävitä. En ole kokeillut, mutta eipä tuo viinikivi apteekissa/kaupassa paljoa maksa, jos kokeilee!

1 kommentti:

  1. Kyllä mulle tulee useinkin takapuoleen ja reisiin finnejä, erityisesti jos olen laihdutuskuurilla...

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!