sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Akuutteja asioita

En ole niinkään seurannut Suomen asioita, mutta nyt ihmettelen, mistä tämä pakoilaisvirta NYT on sanut alkunsa, Lähi-Idässähän on sodittu jo ikuisuus. Mutta kuitenkin, apua tarvitaan, sillä esimerkiksi Punaisen Ristin vastaanottokeskusten määrä on pienessä ajassa räjähtänyt kuudesta yhdeksäänkymmeneen. Punaisen Ristin saamasta rahallisesta avusta menee 15% kuluihin, joten kehoittaisin teitä avustamaan suoraan. Vaikkapa vain järjestämällä toimintaa näille maahanmuuttajille.

Jos teillä on esimerkiksi jalkapalloa pelaavia poikia/tyttöjä, porukka on helppo kerätä kokoon, säännöt ymmärretään, vaikka ei olisi yhteistä kieltä. Lisäksi jälkikasvunne saa korvaamattoman arvokasta sosiaalista kontaktia ja toimintaa vierasmaalaisten kanssa. Tätä ei todellakaan katsota muuta kuin plussaksi CV:ssä.

Lukekaapa tämä, etenkin Turun alueen asujat! Hieno idea, mutta apua tarvitaan! Eikä mihinkään tarvita koulutusta. Jos koulutukselle on tarve, se järjestetään.

Työttömille työnhakijoille tämä on erinomainen tilaisuus saada CV:n täytettä. Jos työsuhteissasi on rako työttömyyden takia, hanki edes vapaaehtoistyöstä sinne täytettä. Ihan oikeasti! Se myös palkitsee.

Koordinoin itse  suomen kielen opetusta (tämä sujuu etäältäkin, opetin ennen itsekin ja nyt aina käytännössä, kunhan olen maisemissa), ja tarvitsisin kipeästi vapaaehtoisia minne tahansa Suomeen. Etenkin Turkuun. Tuntikin viikossa SINUN panostasi olisi todella kiitollisuudella otettu vastaan.

Hommaan tarvitaan vain halua ja hyvää tahtoa. Koulutusta järjestetään, ja se on ilmaista. Koulutus on yleensä syksyllä ja viikonloppuna, mutta kulut korvataan, ruoat tarjotaan ja hyvä mieli ja uudet kontaktit ovat taattuja.


Joskus maailmassa voi tulla tilanne, jolloin itse kukin saattaa tarvita apua.

1 kommentti:

  1. Jos voimme tarjota turvaa, tarjotaan sitä. Vähäosaisimmille kuin me.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!