sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Joutopäivän puhteita (=shoppailua)


Eilen olin lounaalla erään ystäväni kanssa ja kävin juutuin sitten vielä kotimatkalla brittikahvilaan teelle ja proseccolle  - tämä siksi, että romanialainen kahvilan omistaja on ystäviäni ja ikäänkuin kävin jutskaamassa ja siis jumitin itseni sinne ohikulkiessani hänen kanssaan jutustelemaan. Sitten pitikin  soittaa mies hakemaan minut, vaikkakin olin pontevastisanonut haluavani hiukan liikuntaa ja siksi lähdin jalkaisin matkaan. Onneksi joku on pitkäpinnainen.... :D

Turun Forumissa oli viiikonloppuna pop-up -kauppa Ekovistan ja Biodellyn toimesta, ja ennen lounasta piipahdimmekin siellä (ostoksilla, höh). Vaikka just vannoin, ettei mitään ylimääräistä osteta.


Cattierin savinaamiokuorinta oli sopivasti kympin ja meni kokeiluun heti ehtoolla. Läiskäisin sitä illalliskokkina toimineen miehenkin naamaan, ja hän heräsi tänäaamuna finnejä kukkien. Vaikka on jo kypsään ikään ehtinyt mies. Naamio siis nuorensi heti murkkuikäiseksi. Minun iholleni ei tainnut tapahtua mitään sen kummempaa, mutta hauskuutta ja kikatusta tuo naamiojuttu kyllä toi iltaan. Pitää kokeilla uudelleen hiukan vakavammalla naamalla.


Ja vaikka kuinka taas vannoin, etten tuoksuvesiä osta, niin Acorellen parfyymi piti sitten ostaa muutamalla eurolla, kun oli niin kätevä matkakoko. Delicious on Sara la Fountainin nimikkotuoksu, josta hän sanoo seuraavaa:

"Olen ylpeä uudesta Delicious -tuoksustani, jossa tuoksuu mm. ruusu, sekä keittiöstäkin tuttu suosikkimausteeni vanilja. Tuoksu sopii hyvin kaiken ikäisille ja on kuin kepeä henkäys, joka kuitenkin säilyy pitkään iholla.” – Sara la Fountain

Tuoksua ei löydy Fragranticasta, mutta kuvailenpa sitä tässä. Alkutuoksussa on ruusua ja hunajaa, ytimessä makeaa mantelia ja tonkapapua ja tuoksu huipentuu vaniljaan ja praliiniin. Imelyysvaroitus! Mutta tykkään, ja kovasti! Tämä tuoksu ei sisällä mitään syhteettisiä aineita, ei ftalaatteja tai muutakaan. Hyvin pehmeä, naisellinen ja rakastan tuota mantelia!



Ceridal-ihoöljypullo on kohta lopuillaan, joten iskin silmäni Lovean monoï-öljypulloon, joka irtosi vitosella. Perinteinen monoï-öljy tuoksuu tiarélta (gardenia),  ja tämän version tuoksu on pehmeä eikä mitenkään yliampuva. Monoï-sanana tarkoittaa "pyhää oljyä", ja sen sanotaan olevan tahitilaisten naisten kauneuden salaisuus. Öljy valmistetaan uuttamalla tiarén kukkia kookosöljyssä. Tuote on 100% orgaaninen.

Mutta: Miksi tässäkin pullossa sanotaan, että  tämä ns. kuivaöljy on kosteuttava? Minä en sitten ymmärrä...vesihän kosteuttaa, eikä öljyssä ole vettä!

Jos oikein on tykästynyt gardenian ihanaan tuoksuun, suosittelen ostamaan mono¨-öljyn iHerbistä, linkki tässä. Sitä saa myös tuoksuttomana tai esimerkiksi jasmiinin, ylang-ylangin tai vaniljan tuoksuisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!