perjantai 25. syyskuuta 2015

Suklaatorttu Marie-kekseistä

Tässä toinen laiskan leipurin ohje.



Suklaatorttu Marie-kekseistä

200 g Marie-keksejä
50 g sokeria
3 munaa
100 g voita
150 g maitosuklaata (Fazer)
1 tl leivinjauhetta
(tomusokeria koristeluun)

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja rasvaa ja jauhota vuoan sivut. Huom. esim. briteissä tähän käytetään käsin levitettyä voita ja vehnäjauhoja. Laita uuni lämpiämään 180 C.

Jauha keksit korppujauhontapaiseksi jauheeksi. Sulata voi ja lisää siihen vatkaten sokeri kunnes sokeri on sekoittunut hyvin. Riko seokseen munat yksitellen vatkaten kunnolla tasaiseksi taikinaksi.

Lisää Marie-keksimurut ja leivinjauhe ja sekoita hyvin.

Hakkaa suklaa veitsellä pieniksi palasiksi ja lisää taikinaan.
Levitä taikina vuokaan ja paista uunin keskivälillä n. 30 minuuttia. Anna tortun jäähtyä vuoassa, ennenkuin otat sen pois.

Siivilöi päälle tomusokeria ja tarjoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!