keskiviikko 11. lokakuuta 2023

Miten usein ja millä puhdistat hiusharjasi?

Tulipa tällainenkin postausaihe mieleen... Nyt kun taas käytän enemmän hiustenmuotoilutuotteita, kaipaa harjakin perusteellista puhdistusta aina silloin tällöin, eli pesen harjani noin kerran kuukaudessa. 

Harjoihin tarttuneet hiukset tietenkin poistan useammin, ja elleivät ne lähde käsin, tarvitaan joku puikkomainen jutska avuksi. En kuitenkaan suosittele käytettäväksi mitään terävää. Joskus harvapiikkinen selvityskampakin auttaa.

Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash

Synteettiset harjat puhdistuvat hyvin joko liottamalla niitä 10-15 minuuttia shampoolla terästetyssä vedessä, tai sitten vesi-leivinsoodaseoksessa (n. 1/2 l vettä ja pari ruokalusikkaa soodaa). 

Jos harjassa on edellen esim. hiuslakkakertymiä, ne saa harjattua pois vaikka käyttämällä puhdistukseen erikseen hankittua hammasharjaa.

Huuhtele tämän jälkeen harja hyvin ja ravistele sitä ja jätä kuivumaan esimerkiksi pyyhkeen päälle.

Huomaa, että lapiomaiset harjat, joissa harjasten alus on pehmeä, ovat hiukan hankalampia pestä, sillä harjasten alla olevaan tyhjään tilaan imeytyy hyvin usein vettä ja ne saattavat jäädä siltä osin kosteiksi ja jopa homehtua. Tällöin kannattaa kysyä valmistajalta/markkinoijalta ohjeita niiden puhdistamiseen.

Minulla on myös pari puista, luonnonharjaksista harjaa, ja ne vaativat ihan erilaista puhdistusta. Näitä harjoja ei saa liottaa vedessä, mutta ne voi muuten puhdistaa ihan samalla tavalla kuin synteettisetkin harjat. Kasta ainoastaan harjan harjasosa shampoo-vesi (tai ruokasooda-vesi-) -liuokseen, sillä pesuaineet saattavat vaurioittaa puuosaa, jonka voi pyyhkiä vain vettä käyttämällä.

Tällä samalla tavalla saa muuten puhtaaksi meikkisiveltimet. Niihin ei tarvita mitenkään erillisiä, kalliita puhdistusaineita.

2 kommenttia:

  1. Mä putsaan hiukset pois harjasta jokaisen käyttökerran jälkeen. Mä käytän vaan Mason & Pearsonin harjoja. Niissä tulee mukana sellainen harja, jolla harjan saa tarvittaessa putsattua oikein kunnolla. Sillä hinkkaan ja käytän mietoa saippuaa, kun harjan tyyny alkaa näyttämään siltä, että kaipaa tarkempaa puhdistusta. Mä en ole koskaan voinut käsittää, miten jotkut harjaa hiuksensa ja sit jättää ne hiukset siihen kertymään. Yök. 🤮

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, ne irtohiukset on helppo poistaa heti harjan käytön jälkeen.

      Saippua varmaan käy myös hyvin harjan putsaamiseen. Shampoota tuossa suosittelin, koska shampoota käytetään muutenkin hiustuotekertymian poistamiseen hiuksista, joten sama toimii myös harjan kanssa. Tosin myös tuota vesi-soodaseostakin olen käyttänyt hyvällä menestyksellä.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!