sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Miten meikkaat etäkokoukseen?

Mainitsin taannoin olevani muutaman viikon pituisessa koulutuksessa, joka siis suoritetaan etänä. Kurssilla on paljon töitä, joita pitää sitten myös esittää koulutuksen edetessä. 

Havahduin yhdessä välissä valjun näköiseen naamaani, joka tietty näyttää varsin kalpealta muiden joukossa, sillä tässä ryhmässä on paljon tummempia ja jopa kaksi ihan patamustaa tyyppiä. Minäkään en ole siitä ihan kalpeimman valkoisesta päästä, mutta tässä seurassa näytän kyllä haamunkalpealta. Kamera  latistaa kasvot.

Photo by Surface on Unsplash

Päädyin siis pohtimaan hiukan omaa meikkiäni ja muutamaa muuta seikkaa. Ensinnäkin etäkokouksissa pitäisi istua sellaisessa paikassa, että valo lankeaa kasvoille edestäpäin. 

Takana ei myöskään saisi olla ikkunoita tms. sillä se häiritsee kuvaa. Taustan häivyttäminen voi olla hyvä juttu (tämä ominaisuus löytyy sekä Zoomista että Teamsista), mutta kaikista paras olisi, jos paikassa, josta osallistut, olisi taustalla jotakin selkeää ja kolmiulotteista sisustuselementtiä.

Photo by visuals on Unsplash

Mutta nyt piti puhua meikkaamisesta. Aloin miettiä tätä(kin) asiaa, kun viime viikolla eräs kurssin opettaja huomautti, että "closeup" (siis kasvot tarpeeksi lähellä kameraa) "vie 20 vuotta pois kasvoista". Tätä en ihan allekirjoita, sillä jossain vaiheessa tämä opettaja kertoi olevansa 33-vuotias, eikä hän ruudussa kyllä vaikuttanut 13-vuotiaalta 😂😄.

Mutta vitsit sikseen. Huomasin itse näyttäväni tosiaan ruudussa kalpealta kuin lakana ja kasvoissa ei ollut paljoakaan kolmiulotteisuutta.

Normaali meikki ei siis ihan riittänyt. Aloin meikata siis vähän voimallisemmin, ja käytin kasvojenmuotoilupalettia hiukan runsaammalla kädellä. Samoin poskipunaa sai laittaa reilummin, jopa niin, että luonnossa koin näyttäväni jo hiukan "pellehermannilta". 

Värikkäämpi huulipunakin oli paikallaan, sekä jopa suuresti inhoamani kiiltelevä korostusväri poskipäillä. Tosin maltillisemmin. Arkielämässä vierastaisin tätä todella paljon, mutta ruudussa se ei näytä niin pahalta.

Ruudussa naama näyttää ihan erilaiselta kuin peilistä katsoen luonnonvalossa. Oletko ikinä ajatellut tätä?

Kuuluvatko päivittäisiin hommiisi etäkokoukset tai yleensäkin esiintyminen kameran välityksellä?

2 kommenttia:

  1. En ole ajatellut, kun eivät kuulu.

    Mut mä luultavasti pistäisin ainakin kulmat kuntoon, ripsiväriä, aurinkopuuteria ja huulipunaa pikameikkinä. Ilmeisesti aurinkopuuteria voi vetää huoletta paksummin. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mullakaan ole aiemmin tullut mieleen tämä meikkausasia, vaikka etäkokoukset kuuluvat oleellisena osana kv. työhön.

      Nyt vaan tuossa koulutuksessa on joutunut roikkumaan kameran linssillä tuntitolkulla, joten putkahti tämäkin mieleen. Osasyy lienee myös se, että olen porukan vaaleaihoisin, tosin ryhmässä on myös eestiläinen Anna, joka on myös kalvakampaa sorttia.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!