sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Käteviä puikkoja

Muistatteko, kun kirjoittelin puikkomaisesta kosmetiikkatuotteesta täällä? The Skinimalist by Sophia Thiel on brändi, joka alkoi kiinnostaa, joten hankin pari muutakin brändin tuotetta. Puikkomaisia nekin.

Toinen niistä on 2in1 kasvonaamio & putsari ja toinen on viilentävä silmänympärysvoide. Tässä naamio-putsarissa on vihreää savea ja sitruunamelissaa ja tietenkin kosteuttavia ja ihoa rauhoittavia ainesosia (mm. glyseriini, E-vitamiini ja sinkki). 



Silmänympäryspuikossa on mm. glyseriiniä, hyaluronihappoa, E-vitamiinia, vihreä tee -uutetta, kofeiinia ja viilentävää mentyylilaktaattia, jonka väitetään olevan vähemmän ihoärsytystä aiheuttavaa kuin mentoli.

Viilentävä vaikutus on kuitenkin varsin ohimenevä, joten viimeksimainittu ainesosakin on INCI-listan loppupuolella.

Brändin tuotteet ovat ns. clean beauty -tuotteita, eli ne ovat vegaanisia ja valmistettu ilman silikoneja, mineraaliöljyä, mikromuoveja, polyetyleeniglykoleja (PEG), ftalaatteja ja parabeeneja. INCI-listatkin ovat aika lyhyitä.

Harvoin kiinnitän huomiota kosmetiikkatuotteiden pakkaukseen, elleivät ne ole poikkeuksellisen epäkäytännöllisiä tai sitten käteviä. Nämä puikot kuuluvat tuohon jälkimmäiseen kastiin.

2 kommenttia:

  1. Meinaatkos ostaa kosmetiikka joulukalenterin/kalentereita? Mulla oli viime vuonna lumenen ja revolutionin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä päädyin tänä vuonna Quality Streetin namikalenteriin. Olisihan täällä vaikka mitä kosmetiikkakalentereita tarjolla, mutta kun niistä tulee aina kaikenlaista turhaakin pyörimään nurkkiin.

      Famous last words varmaan... Tosin toivon, ettei mitään ostohinkua iskisi...

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!