perjantai 15. syyskuuta 2023

Mattoshampoo-ostoksilla (ja mitä kaikkea muuta tulikaan shoppailtua sivutuotteena)

Minulla on keittiössä punainen, ripsisidoksinen matto, joka tuntuu aivan imaisevan kaikkea likaa. Lähdin siis jokunen päivä sitten mattoshampoota ostamaan ja arvelin sen löytyvän lähi-Dm:sta, joka on siis kemppariketju jossa on kaikenlaista muutakin, kuten puhdistusaineita, terveysruokaa jne.

Samalla piti sitten nuohota kaikki kosmetiikkahyllyt ja heräsi "tarpeita". Näistä lisää alempana...

Mattoshampoo pääsi unohtumaan kokonaan, mutta muistin sen sitten viereisessä ruokamarketissa käydessäni, ja sieltähän se hyllystä löytyikin. Sellainen vaahtomainen, suihkutettava aine, joka hierotaan mattoon (tai verhoihin tai auton penkkeihin - tai mitä sitten halutaankaan pestä), annetaan kuivua ja imuroidaan pois.

Aprikoin, että saattaisiko näin jättimäistä pulloa saada Suomessa hintaan 5,49 eur. Vastaavat pullot Suomessa ovat minusta aina olleet vähintään paljon pienempiä kooltaan.

REWEn pesuainehyllyissä muuten kiinnittyi huomio siihen, että siinä, missä Suomessa maristaan pyykinpesuaineiden tuoksuista, täällä on kokonainen hyllymetri tai ylikin valikoimaa pyykkiparfyymeille!Dm:ään oli tullut myös joulukalentereita. Ylimpien hyllyjen kalenterit sisälsivät kaikenlaisia herkkuja, kuten kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä jne. mutta alimmalla hyllyllä oli Catricen ja Essencen kalenterit.


Sitten noihin ostoksiin. Balealla on aina hyviä ja edullisia tuotteita, joten ostin kolme yksittäispakattua Blossom Dream -hiusnaamiota, ampullikuurin ja silmänympärysvoiteen. Viimeksimainitusta on tulossa erikseen postausta jossain vaiheessa.

Hiusnaamiot tuoksuvat kirsikankukille ja toimivat mielestäni hyvin. Ampullikuurissa on seitsemän C-vitamiinikapselia, joissa on appelsiiniöljypohjassa myös E-vitamiinia. Seitsemässä päivässähän ei iholle vielä ihmeitä tapahdu, mutta silti nämä ovat hyviä yövoiteeksi ja öljy imeytyy hyvin ihoon. Ihan näin öljypohjaista tuotetta en päiväkäyttöön voisi harkita, mutta ehkä se on omaa ennakkoluuloani ja pitäisi vaan kokeilla.

Salus Floradixia ei ilmeisesti saa kapseleina sieltä Suomesta? Tai jos saa, ne ovat ainakin rutkasti kalliimpia kuin täällä. Ilmeisesti suosio on suuri Saksassakin, sillä harvoin näitä löytyy kauppojen hyllyistä, eli kroonisesti alhaisen hemoglobiinin omaavana ihmisenä ostan aina, kun jossain näitä näen. Nämä eivät saa mahaa sekaisin, kuten tavalliset rautatabletit. Hinta muistaakseni on täällä hiukan yli 8 euroa / 40 kapselia, ja otan yhden joka toinen päivä.


Mielenkiintoni herätti myös uusi sarja: The Skinimalist by Sophia Thiel. En ollut tätä ennen huomannut, tai sitten "vanhassa" lähi-Dm:ssä tätä ei vaan ole ollut. Tässä uudessa paikassa olen käynyt suhteellisen vähän (toistaiseksi).

Kiinnostukseni herää aina, kun puhutaan helppokäyttöisistä tuotteista, ja puikko on yksi sellainen.


Kynsissä on muuten Notinosta hankittu, Gabriella Salvete -merkkinen kynsilakka sävyä 47 Pearl Sand, jos jotakin lukijaa kiinnostaa.

INCI oli ilahduttavan lyhyt, eli tässä on nimensä mukaan retinolia JA C-vitamiinia (vaikka jotkut sanovatkin, ettei näitä saisi yhdistää) makadamia- ja soijaöljy- + sheavoipohjassa. Muutamia muitakin ainesosia löytyy, mutta tässä tärkeimmät. Clean Beauty + vegaaninen tuote, joka ainakin näin muutamalla käyttökerralla tuntuu mukavalta iholla, tosin aika rasvaista tämä on, mutta saa ollakin. Pitääpä mennä tsekkaamaan brändin muutkin tuotteet!

Ja sitten myöhemmin tänään mattopyykille, on siivouspäivä.

2 kommenttia:

 1. Normalissa törmäsin ensimmäistä kertaa tuollaisiin pyykkiparfyymeihin. Mitä brittiläisiä tubettajia seuraan, niin siellä ainakin myös nuo parfyymit pyykeille on aika suosiossa :D

  Samainen Vanish -vaahtopesuaine odottaa itselläni testaamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenköhän mahtavat nuo hajusteet tehdä Suomessa kauppansa? Hajusteallergikkoja kun tuntuu olevan niin paljon.

   Piti oikein tsekata tuon Vanishin hinta Suomessa. Prismassa se on näköjään 7,25 euroa. Eli kuten arvelinkin, täällä on edullisempaa. Se muuten pelitti oikein hyvin.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!