lauantai 22. lokakuuta 2011

Parabeenitonta elamaa


iHerbista hankittu (ja hyva) parabeeniton kasivoide ja kasvovoide, joka imeytyy ihoon nopeasti.

...vai onko sellaista?

Parabeenit (eli parahydroksybentsoehappo ja sen johdannaiset) ovat orgaanisia yhdisteita, joita kaytetaan kosmetiikassa, elintarvike- ja laaketeollisuudessa sailontaaineina. Yha enenevassa maarin on havahduttu siihen, etta parabeenit toimivat ns. hormonihairitsijoina, aiheuttaen mm. rintasyopaa ja miehilla hedelmallisyysongelmia. Teollisuus vaittaa, etta parabeenit eivat imeydy kosmetiikasta, mutta nykyisen tiedon valossa asia ei ole nain. Arvellaan, etta kosmetiikan sisaltamista parabeeneista (mukaanlukien paivittaiskosmetiikka, shampoot, hiusgeelit, hammastahnat, aurinkovoiteet, partavaahdot jne.) noin 20-60 % imeytyy elimistoon. Kun ajatellaan sita kosmetiikan maaraa, mita me kaikki kaytamme paivittain, tekee tuo prosenttiluku aika paljon.

Lisaksi nyt jo tiedetaan, etta jotkut parabeenit, esim. metyyliparabeeni muuttuvat esim. auringonvalossa myrkyllisiksi ja voivat aiheuttaa ihosyopaa.

On myos alettu epailla, toimivatko ns. anti-aging -tuotteet loppujenlopuksi ihan painvastaisesti, saaden kuluttajan laittamaan entista enemman rahaa kosmetiikkaan ikuisen nuoruuden toivossa. 

Toki teollisuudelle on tarkeaa, etta tuote on turvallinen, mutta valitettavasti tassa suhteessa vaikutukset eivat tule ilmi heti. Tuskin koskaan aikaisemmin ihmiset ovat kayttaneet nain paljon kemikaaleja paivittain, joten nahtavaksi jaa, mita seurauksia silla on.

Itsekin olen ryhtynyt vaihtamaan kosmetiikkatuotteeni parabeenittomiin. Niiden valikoimakin alkaa kasvaa parabeeniongelman tiedostamisen myota. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!