tiistai 11. lokakuuta 2011

Flunssaa pukkaa...

Nyt on taas se vuodenaika, jolloin ihmiset parskivat, ja niin minakin aivastelin ja niistelin koko viime yon. Tanaan sitten sinkkia ja C-vitamiinia huuleen, ja toivottavasti virukset hidastavat jakautumistaan. Tosin en kylla muista, milloin olisin viimeksi sairastanut, kai tuo yhdistelma toimii siis.

Kun iHerbista saa noita naytteita (laittavat joskus kahmalollisen kaikenlaista  - olen ilmeisimmin ollut hyva asiakas), olen aamiaissmoothiessa syonyt noita Immune Puncheja. Samaten kaytan tyrni- ja mustikkajauhetta (nama ostan ihan lahikaupasta). C-vitamiini on osaksi luonnollisessa muodossa, osaksi palmitaattina (esteroity, jota siis Perricone suosittaa).


Tuon colostrumin (sis. myos laktoferriinia) pitaisi myos auttaa yleiseen vastustuskykyyn.

Tuossa Immune Punchissa homman tekevat mielenkiintoiseksi sen sisaltamat sienet (AHCC, active hexose correlated compound). Sanana se ainakin vaikuttaa "terveellisesta", eli tarpeeksi monimutkaiselta tuottaakseen sen mielikuvan.

Tasta paastaankin asiaan, eli pakurikaapaan. Siita on ollut paljon lehdissa ja netissa, ja kasvaahan se taalla Suomessakin vaikka missa (ala kuitenkaan mene keraamaan ilman metsanomistajan lupaa!). Venalaiset ovat kuulemma perinteisesti parantaneet silla jopa syopia. Koska pussissa jauhettu sellainen muistuttaa ihan sahajauhoa (jolta sen uskon maistuvankin), olisin taipuvainen kokeilemaan sellaista kapselimuodossa. iHerbista saa sitakin, ja sitten naita muita, etenkin japanilaisten suosimia sienia.

Mutta sinkki ja C-vitamiini ovat kai ne tarkeimmat flunssantulon hidastajat. Niin ja jos pystyt olemaan koskettelematta kasvojasi kadellasi, sekin auttaa (Turun yliopistossa teettivat muistaakseni biologian opiskelijat jonkin testin, jossa verrokkirymista toinen ei kosketellut kasvojaan, tai toinen kosketteli, ja voitte vain arvata, miten siina sitten kaytiin...).

Sarvikuono ja matkoilla NutriBioticin nenasuihke, joka sisaltaa 1% GFE:ta, ovat suureksi avuksi tukkoista nenaa astaan taistellessa. Apteekin A-vitamiinitipat myos hyvia, jos kolvi kuivuu pahasti (olin muuten joskus nuhatippojen suurkuluttaja, silla lentokoneen kuivassa ilmassa nokka kuivui todella paljon, ja nuhatipat eivat todellakaan tehneet asialle muutakuin hallaa).

Niin, ja flunssaiselle suosittelen sipulimaidon sofistikoidumpaa versiota. Pilko pannulle/kattilanpohjalle runsaasti sipulia ja valkosipulia, ja kuullota ne voissa. Ala ruskista!

Kun silppu on pehmeaa, lisaa vetta ja kiehauta. Soseuta sopaksi sauvasekoittimessa. Lisaa hiukan kermaa ja yrtteja, esimerkiski timjami on hyva. Tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!