torstai 20. lokakuuta 2011

Suolisto ja hormonit

Luen Kaisa Jaakkolan kirjaa nimelta Hormonidieetti. Han korostaa suoliston terveytta oleellisena osana myos hormonitasapainon yllapitamisessa. Kirjassa mainitaan, etta jopa lapsena syodyt antibioottikuurit vaikuttavat suoliston terveyteen viela aikuisinakin.

Suolen bakteeritasapaino on vatsan vahahappoisuuden lisaksi syypaa suoliston haitallisen beetaglukuronidaasientsyymin tuotantoon. Tama entsyymi ei toimi kuten hyvat entsyymit, siis kiihdyttaen luonnollisia reaktioita ruoansulatuksessa, vaan se toimii vastakkaisesti.

Maksa kasittelee normaalisti hormonit, kuten estrogeenin toksiinien tapaan, eli muuntaa ne vesiliukoisiksi, jonka jalkeen ne jatkavat matkaansa suolistoon, jonka kautta ne poistuvat. Elleivat hyvat bakteerit tassa vaiheessa kasittele noita jatoksia, ne imeytyvat takaisin elimistoon juuri beetaglukuronidaasientsyymin avustamana.

Tama johtaa estrogeenien tarpeettoman suureen maaraan elimistossa, ja sita myota usein myos esim. keskivartalolihavuuteen. Kun rasvakudos tuottaa myos estrogeeneja, on kierre valmis.

Jo aiemmin mainitsemastani kalsiumglukaraatista saattaa olla apua. Se ei ole kalsium, vaan glukuronihapon suola, joka estaa beetaglukuronidaasientsyymin toimintaa.

Toinen aine, joka saattaa olla avuksi, on indoli-3-karbinoli, jota luontaisesti saa ristikukkaisista kasveista, kuten parsakaalesta. Se on myos voimakas antioksidantti, joka siis tasapainottaa hormonitasoja ja tukee maksan toimintaa seka miehilla etta naisilla.


Kirjassa mainitaan myos sulforafaami, jota saa esim. iHerbista; sekin on parsakaalesta saatava aine. Di-indolimetaani, eli DIM on myos hyva etenkin estrogeenitason tasapainottamiseen.

Syodaan siis parsakaalta mahdollisimman paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!