keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Syovasta

Eilen meni koko paiva sortteeratessani lentolippuja. Arsyttavaa ja aikaavievaa hommaa, ja hinnat muuttuvat jopa minuutin sisalla, ellei heti valittomasti saa kaivettua juuri kulloisellekin varaussivustolle sopivaa maksuvalinetta.

Kavin taas vaihteeksi onkologilla. Siella ei ollutkaan vastassa sama syopalaakari kuin viimeksi vaan ilmeisesti joku erikoistuva. Nuori nainen kuitenkin.

Piti keskustella jatkohoidoista, mutta siina vaiheessa huomautin, etta jotkut ehdotetut jatkohoidot sotivat valitettavasti naiden olemassaolevien laakitysten kanssa (verenpainelaakkeet, kilpirauhaslaake, kipulaakkeet, joita syon monenmoisia tuohon artroosiin). Tassa vaiheessa nuori nainen tipahti karryilta (selitin kylla nama interaktioasiat ja hankin sitten kaivoi SPC:t koneeltaan ja sai lukea samat asiat, jotka olin juuri selittanyt).

"Sa taidatkin tietaa jotain naista asioista", kuului toteamus. Joskus laakemarkkinoinnissa se oli minun tyotani tietaa noista asioista, ja mielellaan enemman kuin keskivertolaakari tietaa vilkaisematta Pharmacaan.

Lopputulema: Han konsultoi erinaisia tahoja asiasta. Silla aikaa mina sitten menen jatkotutkimuksiin. Eli show jatkuu...

Juttelin eraana paivana puhelimessa lapsuudenystavani kanssa. Han on toissa Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksella ja tutkii tyooloja. Han mm. vaitteli vuosi sitten KELAn tarjoamien TyKy-ohjelmien tehokkuudesta, ja loppupaatelma oli, ettei sellaisilla "kuntoviikoilla" oikeastaan ole muuta kuin virkistava vaikutus. Ne eivat siis tuota mitaan pitkaaikaisempaa tyokyvyn paranemista.
Tama ei kyllakaan kuvaa minua,
vaan sen tarkoituksena on vaan herattaa ajatuksia

Kerroin naista viimeaikaisista uutisistani, ja han vaan kommentoi siihen, etta nykyaan kun tiedetaan, etta tyostressi saattaa olla yksi esim. syovalle altistava asia (tyosuojelun ihmiset muuten totesivat kesalla ihan samaa), niin tama minun juttuni on aika raskauttava asia tyonantajalle. Han on muuten aloittamassa tutkimusta hiukan tahan liittyvista asioista :)

Tyosuojelusta ei ole kuulunut mitaan, eli ilmeisesti heidan pyytamaansa selontekoa ei ole saatu. Melkein olisin voinut arvatakin tuon. Deadline oli viime torstai, eli 12.1.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!