tiistai 3. heinäkuuta 2012

Manteli-kirsikkapikkuleivät

Nämä voisivat näyttää vaikka  - lihapullilta! Hajamielinen leipuri oli  laittanut kuivatut kirsikkansa niin hyvään piiloon, ettei niitä löydetty koristamaan pikkuleipiä.
Manteli-kirsikkapikkuleivät

n. 24 kuivattua kirsikkaa (kandeerattukin käy, ellei ole huolta hiilareista)
2 dl mantelijauhetta
1,5 dl erythritolia
1/2-1 tl karvasmanteliöljyä
vaniljaesanssia tai vaniljasteviaa
2 munanvalkuaista
rippunen suolaa

Laita uuni kuumenemaan 180 C. Sekoita kuivat aineet. Vatkaa munanvalkuaiset suolahippusen kanssa kovaksi vaahdoksi. Kääntele muut aineet vaahdon sekaan.

Muotoile massasta lusikkaa apuna käyttäen n. 24 pikkuleipää, joiden keskelle laitat kuivatun mustan kirsikan.

Paista uunissa n. 13-14 min.

(ja mullahan nämä unohtuivat sitten uuniin vielä kaiken kukkuraksi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!