tiistai 24. heinäkuuta 2012

Menojalkaa vipattaa ja mantelipikkuleivät maistuvat

Postaukset ovat viime aikoina menneet hiukan reissuilun ja kokkaamisen puolelle, mutta voin vakuuttaa, että älykkäämpääkin on luvassa.

Tässä kuitenkin vielä mantelikeksien ohje:

purkillinen mantelivoita
1 dl vaniljalla maustettua proteiinijauhetta
50 g pehmeää voita
2 rkl psylliumia
1 1/2 - 2 dl sokeria vastaava määrä makeutusainetta
mantelijauhetta niin, että seoksesta tulee paksua puuroa
2 tl leivinjauhetta

Sekoita aineet luettelon järjestyksessä, ja pidä puolen tunnin tauko enne mantelijauheen lisäämistä. Tällöin seos sakeutuu ja uuni ehtii lämmetä 185°C.

Tee pellille kokkareita, jotka voi hiukan litistää (leviävät paistaessa). Paista uunin keskitasossa kullanruskeiksi (varo palamista, manteli kärähtää helposti). Tulee muuten rapeita keksejä (ja rasvaisia, mutta mikäs sen parempaa...).

Laitoin omiini myös hiukan karvasmanteliöljyä ja mantelilastuja, ja pikkuleivistä tuli hätäisesti tehtynä hiukan muodottomia. Kuten tämä kuvan näyte:

Kivoja muotoja voi tulla ihan vahingossa. Pikkuleipien teko voi olla ihan kuin uudenvuodentinan valantaa :)
Sain eilen kuulla joutuvani käsileikkaukseen 8.10. Vaikka vannoin Portugalista palattuani, että en todellakaan matkusta pitkään aikaan, niin nyt on alkanut menojalkaa taas vipattaa. Lokakuun alussa olen joka tapauksessa Lontoossa, mutta jotain pitäisi keksiä ennen sitä... Leikkauksen jälkeen oikeassa kädessä on kipsi kuusi viikkoa, joten kotosalla joutuu olemaan sen ajan. Huh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!