torstai 2. tammikuuta 2020

Mitäs tänään söisimme? Helppo lihamureke

Lihamureke on hiukan vanhan ajan ruoka, mutta ihan käyttökelpoinen safka nykyäänkin, eikä mikään hankala edes tehdä. Tässä on 80-luvun hittiresepti, jolla taiot ruoan pöytään alta aikayksikön.

Tässä lihamurekesiivu on tarjoiltuna perunagratiinin, höyrytetyn kukkakaalin, tomaatin ja vihreiden lehtivihannesten kera.

Lihamureke (4-6 hengelle)


400 g jauhelihaa (itse pidän sikanautaa eri pitoisuuksilla parempana)
1 pussi ranskalainen sipulikeitto -aineksia
1 dl korppujauhoja
1 muna
1 purkki kermaviiliä
mustapippuria myllystä, valkopippuria
suolaa

Sekoita kulhossa korppujauhot, kermaviili, sipulikeittoainekset ja muna. Anna turvota n. 10 minuuttia. Kääntele sekaan jauheliha (älä vaivaa liikaa, sillä se ei tee hyvää murekkeen rakenteelle).

Mausta ja tarkista suola (paistan itse yleensä koekakkaran joko mikrossa tai pannulla, että voin tsekata maun ja suolaisuuden).

Laita 175 C uuniin noin 45 min - tunti folioon kiedottuna ja pötkyläksi muotoiltuna (vaivaamatta). Laita alle vuoka siltä varalta, että nestettä tihkuu foliosta huolimatta aluselle.


Vinkki: 

Täytetty lihamureke - laita täytteeksi esimerkiksi löysäksi keitettyjä kananmunia koko murekkeen pituudelta, tai Koskenlaskija-sulatejuustoa puoli pakettia n. 1 1/2 cm kanttiinsa tangoiksi leikattuna (muukin juusto käy) tai höyrytetyillä kasviksilla täytettynä. Mielikuvitus rajana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!