perjantai 10. tammikuuta 2020

Kevään merkkejä?

Täällä Irlannissakin on ilmeisesti ollut Föhn-tuulien vaikutusta, sillä alkuviikosta oli jopa melkein kuumaa. Täällähän hellettä tarkoittaa se, että lämpötila nousee yli parinkympin, eikä alkuviikosta kovin kauas siitä jäätykään. Ihmiset ovat kulkeneet paljain kintuin ja lyhythihaisissa T-paidoissa, ja minä menin tiistaina toimistolle talvitakki päällä. Tulihan siinä hiki.

Tiistaina töihin mennessä huomasin myös, että jotkut puut alkavat jo kukkia. tämä puu on tuossa kulman takana. Ei se varmaan kirsikka ole, vaikka onkin vaaleanpunaiset kukat, kuka tunnistaa? Näitä näkee täällä paljonkin ja työmatkalla niitä on suuremmassakin kukkaloistossa jo.Nämä kuvat on taas otettu jo ennen joulukuun puolta väliä Frascatin Marks & Spencerillä, olisiko ollut 12. joulukuuta. Pajunkissoja!!!!!! Alkuperästä ei hintalapuissa ollut mainittu, joten varmaankin sitten ovat ihan kotimaisia. Samoja oli muuten myös eilen siellä myytävänä. Piti ihan vaivihkaa hypistellä, että ovatko tuoreita  - ja kyllä olivat.  I h a n i a !!!

*****
Postailin kerran noista syksyn lehtikertymistä katukäytävillä (lue postaus täältä), ja tiistaina töihin mennessä ihmettelin, että, minne ne kaikki mädänneet lehdet oikein olivat häipyneetkään? Kävelin ihan kuivia ja miltei puhtaita betonijalkakäytäviä myöten. Joitain jälkiä tosin lehdistä oli, mutta vielä joulukuun puolen välin paikkeilla joka paikassa leijaili jalkakäytävillä mätänevien lehtien haju, ja ne olivat lehdistä jopa liukkaat. Tuskin sitä mätää lehtimössöä sieltä on poistettu joulun aikana! 

Kun lehdet vielä olivat kuivia, näin muutaman kerran työmiehiä potkimassa niitä kasaan ja keräämässä roskasäkkeihin käsin. Silti niitä jäi todella paljon mätänemään kulkuväylille. Ja nyt ne ovat yhtäkkiä poissa!

Kummallista.

2 kommenttia:

 1. Tulin minäkin kurkkimaan tänne sinun blogisi puolelle mistä kirjoittelet. Varmasti ilmastonmuutos vaikuttaa pajunkissojen puhkeamiseen ja Suomessakin ne vuosi vuodelta tulevat aikaisemmin. Tosin monesti myydään myös "tekopajukissoja". Toisaalta minusta on hassua myydä pajunkissoja joulukuussa kun Suomessa liittyvät pääsiäiseen.

  Mutta olihan meilläkin heti joulun jälkeen myynnissä Runebergin torttuja... Kauppa elää koko ajan etuajassa ja yrittää saada meidät ihmiset mukaan siihen. Kohta juhlapyhät menettävät merkityksensä kun joulu tuodaan kaupppoihin lokakuussa ja pääsiäinen on ennen joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Sveitsissä asuessa ihmettelin mm. krookusten myymistä pääsiäiskukkina, koska Suomessahan (ja samoin täällä Brittein saarilla) ne ovat joulukukkia. Kummallisia asioita!

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!