sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Dzinnin Piirun Verran Hienompi Pullavanukas

Pyhäpäivän kunniaksi voi laittaa pullavanukkaasta hiukan fiinimpää versiota, jossa täyte, eli tässä tapauksessa päärynä, on maustettu lakritsan maulla. Mainitsen lakritsan maun sikäli, että koko hommaan ei ole käytetty varsinaisesti lakua, vaan tähtianista ja lakritsinjuurijauhetta (eikä siis lakritsimakeisia). Pelkällä tähtianiksellakin pärjää.

Itse asiassa idea on varastettu Gordon Ramsayn edesmenneestä gastropubista Lontoon Chiswickissä, jossa joskus vuosia punkkailin. Siellä oli tätä jälkkärilistalla, ja se olikin ainoa syy siihen, miksi siellä kävin. Ruoka ei muuten ollut kovinkaan kaksista.

Tarvitaan siis tämä perussetti pullavanukasta varten, ja siihen sitten kolme komeaa päärynää allaolevan liemen kanssa keitettynä.


Kuori ja pilko päärynät. Laita palat kattilaan ja päälle vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Lisää seokseen sokeria ja puolisen tusinaa tähtianista ja pari teelusikallista lakritsinjuurijauhetta (juuren palaset olisivat ehkä vielä parempia, mutta niitä nyt ei ollut), ja vaniljasokeria. Keitä, kunnes päärynät pehmenevät.



Olisi vielä parempi, jos päärynänpalaset saisivat muhia tässä liemessään jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään. Tosin minä käytin ne heti.

Eli valutetut päärynän palaset laitetaan pullakerrosten väliin ennen munamaidon kaatamista koko keksinnön päälle. Paistaminen uunissa tapahtuu alkuperäisen ohjeen mukaisesti.



Tarjoile lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kera!

Vinkki: Koska päärynöiden keitinlientä jää, keitä se kasaan siirapiksi. Maistuu vaikka vaniljajäätelön kera.

2 kommenttia:

  1. Auuuu!! No nyt on herkullista!! Nam. Tämä kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on todellakin pullavanukkaiden kunkku!

      Onnistuu gluteenittomasta valkoisesta leivästä myös, tosin vaatii enemmän sokeria.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!