keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Idun Minerals

Idun Minerals on ruotsalainen mineraalikosmetiikkamerkki, jota myyvät Suomessa jotkut apteekit. Ostin pari puhdistustuotetta, ja tässä arviota tuotteista.


Ajattelin taas palailla puhdistusmaitoihin, vaikka misellivesien käytöstä en aiokaan luopua. Idun Mineralsin vegaaninen, glyseriiniä, omenahappoa ja E- ja B3-vitamiineja sisältävä, pumppupulloon pakattu Cleansing Face & Eye Lotion olikin sopivasti tarjouksessa. En kyllä tiedä, mitä noilla kaikilla hyvillä aineilla puhdistusmaidossa tehdään, ellei niiden sitten anneta imeytyä hyvän aikaa. Yleensähän puhdistusmaito pyyhitään kasvoilta pois aika pikaisesti käytön jälkeen.

Puoli pulloa käytettyäni tulin siihen tulokseen, että tämän olisi voinut jättää ostamatta. Ainakin silmämeikin (eikä edes kovin voimakkaan sellaisen, siis lähinnä ripsivärin) poistajana se ei kovinkaan ihmeellisesti osoittautunut, joten viimeistekinkin koko homman misellivedellä, joka sentään poisti meikin ihan toimivasti.

Miselliveden huonoksi puoleksi sanottakoon suihkepullopakkaus. Matkalaukussa sitä oli valunut ilmoisesti vaatteitten sekaan, vaikka kuvittelin korkin pysyvän hyvin kiinni. Suihkepullo myös truuttaa aika mojovasti ainetta kasvoille, jos sen haluaa niin käyttää. Päädyinkin suihkuttelemaan sitä vanulappuun, vaikka ensin olin suunnitellut suihkauttavani kasvoille ja puhdistavani sen sieltä sillä vanulapulla.

Toimihan se nyt kuitenkin meikinpoistossa, mutta koska niin useat halvemmatkin misellivedet toimittavat virkansa myös hyvin, niin miksi laittaa miselliveteen pitkästi yli parikymppiä?

Misellivesi sisältää myös glyseriiniä ja omenahappoa ja sitä voi käyttää kahdella tavalla, joko kasvojen puhdistamiseen, tai kosteuttavana kasvosuihkeena. Viimeksimainittu tapa tosin kastelee kasvot litimäräksi, koska suihkupullo ei hajota ainetta tarpeeksi hienojakoisesti.

Ei jatkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!