sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Vihreää parsaa

Kollegani Vidya ilmoitti ryhtyvänsä Master Chef -kisailijaksi tämän koronahässäkän jälkeen, ja alkaa vaikuttaa jo siltä, että liityn seuraan. Niin paljon on tullut kokkailtua viime aikoina. Tai sitten kohta voisi jo pukata toisen keittokirjankin markkinoille.

Nyt on parsa-aika, ja parsaahan toki saa aika hyvin miltei ympäri vuoden nykyään. Meillä sitä syödään aika massiivisia määriä, eri tavoin valmistettuna.


Tänäaamuna puntillinen vihreää parsaa päätyi brunssipellille runsaan oliiviöljyn, suolan ja rouhitun mustapippurin kera. Seuranaan lämminsavupekonia, pari kananmunaa, kirsikkatomaatteja ja paprikoita. Lautaselle veistelimme parsan päälle tryffelijuustolastuja, jotka täydensivät makuelämystä.

Tämä jäi kahden hengen ruokailusta, mutta se maistuu illemmalla lämmitettynä.
Parsa on ehkä juuri parhaimmillaan paistettuna, keitettynä se mielestäni menettää hienoa makuaan jonkin verran.


Paistan usein parsat kiedottuina paperinohuisiin parman- tai serranonkinkkusiivuihin, taaskin unohtamatta oliiviöljyä.

Keitettynä tai höyrystettynä parsan seuraksi sopii voi ja balsamico (ylin kuva), voi ja juustoraaste (toinen kuva), pelkkä voi tai oliiviöljy, parmesaanilastut ja voi, ja alimmassa kuvassa on sitruunalla maustettua voivaahtoa ja paistettua päärynää. Kokeilu sekin...

Höyrytetyt parsat hollandaisekastikkeella on tietty ihan klassikko. Meillä ne menevät pannulla paistettuina myös salaatissa.Miten sinä tarjoaisit vihreät parsat?

1 kommentti:

  1. Uunipellillä paahdettuna pekoniin käärittynä 👍 Mutta tästä sain uusia vinkkejä parsatarjoiluihin 👍

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!