torstai 7. toukokuuta 2020

Näin maailma muuttui koronan aikana

Täytyy sanoa, että töissä meillä on koko ajan ollut kaikenlaisia hyvinvointijuttuja tarjolla, mutta nyt ne ovat kaikki siirtyneet online. Toimiston naapurirakennuksen alakerrassa on ulkoilmakuntosali, jossa on usein aamuisin ja lounastauolla ohjattua joogaa, ja kaikenlaista muutakin kivaa on tarjolla, kuten ruokatori viime kesänä alueella joka tiistai lounasaikaan.


Nyt on sitten ollut tarjolla joogaa striimattuna niin Baselista kuin Dublinistakin, ja eri aikoina päivää. Tämän tästä, kuten tänään, on hyvinvointiluentoja, aika hyviäkin ja interaktiivisia sellaisia. Tämän iltapävän aihe oli mielenterveyden ylläpitäminen lockdownin aikana. Luentoa piti kognitiivis-behavioraalinen psykoterapeutti (joka muuten oli myös kouluttaa lentäjiä viraabelihomminaan), jolla oli asiaa yleisestä hyvinvoinnista, ruokavaliosta ja stressinhallintatekniikoista.

Ensi viikolla on puhumassa ravintoterapeutti, joka jatkaa tulevina viikkoina töiden jälkeen pidettävillä kokkauskursseilla. Kaikki online, tietenkin. Etukäteen tulee sitten ohjeet ainesten ostosta, tosin ihan kokkaamattakin voi esitystä seurata.


Firma tarjoaa myös jonkinlaisen "perhelisenssin" (299 euroa, mutta työntekijöille tämä on ilmainen) TignumX -sovellukseen. Tästä on tullut sähköposteja jo aiemmin, mutta tänään tuon luennon aikana joku sitä kovin kehui, vaikka minä en ihan päässytkään käsitykseen siitä, mikä se homma oikein on. Mutta siis jos vuoden käyttöoikeus on tuon arvoinen ja minä en siitä maksa kuin 0 euroa, niin kirjauduin. Tilaus loppuu automaattisesti vuoden päästä. Pitää viikonloppuna tutustua siihen tarkemmin.

Toisaalta, onhan se hyvä, että tästä "kotoilusta" on muutakin hyötyä kuin kotitoimistovähennys verotuksessa. Menettäähän tässä kuitenkin esimerkiksi sosiaalista elämäänsä ja tuetun työpaikkaravintolamme edut (meillä ateria maksaa valinnasta riippuen 1,40 - 4,50 euroa). Toisaalta kivampi tietty tehdä töitä kotona.

Miten korona-aika on muuttanut sinun tavanomaisia kuvioitasi töitten suhteen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!