maanantai 13. syyskuuta 2021

Päivitystä tilanteeseen

Täällä edelleen. Leuka alkaa olla paljonkin parempi, pelkään vaan, että olen häirinnyr purennan asettumista syömällä välillä kovempaa ruokaa, kun on ollut tarpeen (vaikka sosemainen ruoka on ollut tilattuna, on tarjottimella kuitenkin ollut Reissumies-viipaleita, jotka eivät ihan ole siitä pehmeimmästä päästä leipiä).


Alunperin minun piti päästä kotiin jo lauantaina. Koko viikko oli kuitenkin kuumehtimista, joten hoitava lääkäri kai oletti minun olevan kuumeessa koko viikonlopun, kun oli kirjannut kotiuttamisen vasta alkuviikoksi. 

Kuumeilusta huolimatta Isa-K-D  (katso täältä muistin virkistämiseksi lääkkeet) -hoito aloitettiin isolla riskillä uudelleen. Sain nyt toiset annokset ja tiputushan tapahtuu sairaalassa ja se ottaa kaksi pävää (ensimmäisenä Isa ja D, niiden jälkeen sitten K, seuraavana päivänä. vain D ja K). Edelleenkään ei mitään sivuvaikutuksia ilmennyt, mikä on hyvä. 

Siis vaikka huomenna maanantaina pääsen kotiin, täällä on oltava taas torstaista perjantaihin, eli ne tiputuspäivät. Paluu osastolle tapahtuu käytännössä kuitenkin jo keskiviikkona illalla, jotta olisin täällä aamulabroilla ja EKG:ssä torstaiaamuna, sillä näitten lääkkeiden kanssa seuranta on tärkeää. Varsinkin sydämen toiminnan seuranta karfiltsomibin kanssa.

Ai niin, oli hiukan uusiakin löydöksiä. Keuhkot on tsekattu thorax-TT:n kanssa ja sieltä löytyi lyyttisiä muutoksia 8,9 nikamassa, sekä th8 kylkilussa, vaan ei mitään keuhkoissa - onneksi! Toivottavasti se bisfosfonaattilääkitys luita vahvistamaan voitaisiin pian jo aloittaa, kun luustohakuinenhan tämä tauti on.  Bisfosfonaattien aloitus vaatii aina hampaiden ja leuan terveyttä, sillä muuten on uhkana leukaluun kuolio, joten odoteltava on tämän leuan paranemista vielä tovi.

Minulla on muuten nyt syvä laskimoportti, niin ei tarvitse kanyyleja tökkiä muuta kuin verinäytteiden ottoa varten. Kortisoni ja loputtomat kanyylin pistelyt kämmenselkään tuottivatkin sitten jo sen, sen, että suonet menivät piiloon ja minulla on erittäin silkoiset kädet nyt. 

Se uusi "kestokanyyli", eli laskimoportti laitettiin siis perjantaina kyynärvarren sisäpuolelle. Ilmeisesti tuota sanotaan midline-portiksi ja sen kanyyli vie aina 55 cm kainalon ohi laskimoon. Tämä kanyyli saa nyt olla auki viikkoja. Kanyyli on yksiluumeninen, joten siitä voi valitettavasti tiputtaa vain yhtä ainetta kerrallaan (onneksi yksiluumeninen, sillä paksumman laitto olisi saattanut olla yhtä tuskaa).

Sellaista tänne tällä kertaa. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin, toivottavasti kuumeilut ja tulehdus ovat ohi. Voi kurjuus nuo lyyttiset muutokset, toivottavasti eivät ole kovin pahoja.

  K pääsi eilen kotiin. Viimeviikkoinen infektio ei myöhästänyt kotiinpääsyä. Hän on aika heikkona mutta kyllähän voimat vähitellen palautuvat. Paino laski 3 viikon sairaalareissulla 7 kg. T Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttääpä se siirto sitten käyvän voimille. Sitä kannattaa sitten levätä ja pitää itsensä lämpimänä. Kauhulla odotan sitä vaihettta, vaikka kaiketi sitä näinollen pitäisi odottaa innolla, sillä huonompi skenaario on, ellei sitä minun osalleni saada aikaan.

   Hurjaa myös tuo painon lasku.

   Eivätpä nuo minun luusomuutoksenikaan naurata, kun ne ovat niin nopeasti ilmestyneet. Nyt ei kai voi aivastaakaan pelkäämättä että kylkiluu murtuu! Toivottavasti sa bisfosfonaattilääkitys saadaan aloitettua pian, sehön riippuu ihan leuan paranemisesta. Nyt ei ole ollut (kumma kyllä) kuumehtimista ja täytyy toivoakin, että se pysyy poissa,

   Poista
 2. Huh. Niin kovasti toivon sinulle paranemista. Näistä postauksistasi opin paljon. Kiitos taas ja parempaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 3. Toivon sinulle leuan paranemista ja tsemppiä, voimia sairaukseesi. Että uudet lääkkeet purisivat!

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!