sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Eipä se ollutkaan niin yksinkertainen juttu

Tein perjantaina kotiinlähtöä. Homma ei sitten ollutkaan niin yksinkertainen juttu, koska meropeneemi (antibioootti, tai oikeastaan pitäisi sanoa mikrobilääke)  menee intravenöösisti kolme kertaa vuorokaudessa, eivätkä hoitajat sitä juokse kotona laittamassa. 

Hoitava hematologi päivystää viikonlopun ja ehdotti, että jos profylaksiaa tarvitaan vielä maanantaina (olettettavasti tarvitaan, sillä suusta leviävä infektio on aina iso riski), katsotaan jokin kerran vuorokaudessa annosteltava valmiste ja kotisairaanhoito käy sen tiputtamassa. Suonensisäisesti sen nyt kuitenkin pitäiisi mennä, sillä teho on silloin suurin. Tyydyin pitkin hampain jäämään osastolle.

Ruokahan täällä ei ole hääppöistä, ja vielä huonosti maustettua.

Perjantaiaamu koitti mittauksineen. Kuumetta 38,1 C !!!! Piti oikein mitata viisi kertaa, ennen kuin uskoin. Päivystäjä tuli katsomaan ja laittoi vielä toisen, suun kautta otettavan mikrobilääkkeen menemään.

CRP 27, eli jossakin on tulehdus. 

Tämä on kyllä harmillista, sillä kaikki infektiot ovat isoja riskejä. Veriviljelyssä ei tosin toistaiseksi ole näkynyt muutoksia. Olokin on ihan OK, poislukien nuo leuan turvotukset.

En tiedä, mitä tämä lämpöily asiaan tule vaikuttamaan, mutta ensi viikolla ajattelimme riskillä jatkaa hoitoja. Kuten taisin mainita, riskit ovat korkeat.

10 kommenttia:

 1. Voi että, harmillista tuo leukaluun murtuma ja tulehdus jossakin. Ajattelen sinua. Paljon voimia ja iloa sitten kotona olosta.

  VastaaPoista
 2. No nyt ei voi muuta kuin taas lukea ihmeissään miten reipas jaksat olla. Ja ihana kuulla, että olosi on OK. Hyvää alkavaa viikkoa ja parempaa vointia! Nauti syksyn väreistä, kun niitä alkaa nyt pikkuhiljaa ilmestyä.

  VastaaPoista
 3. Toivon,että CRP lähtee laskusuuntaan.Hyvä jos maanantaina pääset kotiin, mitä hoitoja jatketaan ensi viikolla?Tarkoitatko sytostaattikomboja jo?? Tsemppiä kauheasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ja hoitoinahan jatkuvat ne aiemmin mainitut karfiltsomibi (proteasominetäjä) ja isatuksimabi (monoklonaalinene vasta-aine). Molempia tulisi annostella sairaalsssa, eikä kumpikaan ole varsinalisesti "sytostaatti".

   Poista
 4. Kiitos tsempeistä! Jos kuumeilen tai CRP on korkealla, ei voi hoitoja jatkaa :(

  Minulle 37 C ja yli on jo kuumetta, eli toivotaan, että tämä tulehdustila paranee ja asettuu!

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti antibiootit ovat purreet taudinaiheuttajaan ja tulehdus on rauhoittumassa. Hyvä jos ei tarvitsekaan pitää hoidoissa monen viikon taukoja.

  K on vihdoin lakannut oksentamasta mutta joko tulehdus hänelläkin on, kahta antibioottia annetaan. Ja vesiripuli... ei kiva. Hänellä on uusi huonekaveri. Emmä kyllä ymmärrä miksi pitää kaksi kantasolupotilasta tunkea samaan huoneeseen. Minulle ainakin riittäisi omat oksentelut, ripuloinnit ja kuorsaukset enkä haluaisi viereeni toista joka on samassa tilassa tai ainakin joutuu kestämään mun oireiluni omien vaivojensa lisäksi. Mutta ei kai sille mitään voi jos ei ole tilaa. Ei K tästä ole valittanut, itse vaan kauhistelen kun minulle oma tila ja yksityisyys on niin tärkeää.

  Tsemppiä sinulle, kyllä minunkin mielestäni jaksat olla poikkeuksellisen reipas kaikista takapakeista huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, luulisi, että K:lle olisi ollut täällä yksityishuone, koska niitäkin on! Tuo kunto ainakin vaatisi sen, että voi keskittyä omaan paranemiseensa.

   Hyvä, jos oksentelu on lakannut, toivottavasti ravinnon saanti on ollut turvattuna koko ajan, siis että huonovointisuuden aikana on saanut esim. ravintoliuosta. Nyt kai jo pystyy sitten syömään jotakin, vaikka eivät ne ruoat täällä ole mitään mieltäylentäviä. Onhan kuitnkin tuo erikoistilauslista käytössä, kai hänkin siitä tilaa, mitä mielii?

   Poista
 6. Toivon sinulle jaksamisia kaiken tuon sairauden keskellä! Ei löydy muita sanoja nyt. Tsemppiä!!

  T. eräs vanhempi täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Harmillistahan nämä kaikki negatiiviset käänteet ovat olleet, mutta tähän on tyytyminen nyt tällä hetkellä.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!