perjantai 26. marraskuuta 2021

Korealainen kulttituote - kuin hilloa purkissa

Tämä kuorintanaamio on jo jonkin aikaa vilahdellut niin ulkomaististen julkkiksien kosmetiikkamieltymyksistä kertovissa lehtijutuissa, kuin kotimaisissa kosmetiikka-artikkeleissa. Eikä suotta. Skinfoodin Black Sugar - perussarjan tuotteet variaatioineen ovat olleet markkinoilla jo harvinaisen kauan, mikä on erikoista nopeatempoiseen tuotteitten vaihtumisella ja tuotesarjojen jatkuvalla uudistumisella kyllästetyillä korealaisilla kosmetiikkamarkkinoilla.



Black Sugar - parustuotesarjaan kuuluu muitakin tuotteita (mm. seerumi, puhdistusöljy  - sarjasta on myös mm. Honey Sugar Food - versio) kuin kuorintanaamio, mutta tästä mansikkaversioista, eli Skinfood Strawberry Sugar Foodista en ole nähnyt kuin tämän naamion myytävänä. 

Kun purkin avaa, sieltä tulvahtaa mitä autenttisin mansikan tuoksu! Sokerin lisäksi kuorivina rakeina on mansikan siemeniä. Ne tuntuvat aika karkeilta, joten jos iho on kovin herkkä, en suosittele kovin kovakouraista hieromista niillä. Samaten naamion levitystä välittömään silmien ja suun ympäristöön, joissa iho on ohuempaa, on vältettävä.

Naamio levitetään kasvoille ensin ohjeiden mukaan puhdistetulle iholle 5-10 minuutiksi. Koska tuote sisältää ihoa kemiallisesti kuorivaa salisyylihappoa, arvelisin, että tässä ajassa se ei ehdi kovinkaan ihoon imeytyä vaikuttamaan, joten (omalla riskillä, jos iho on erityisen, eli kovin, kovin herkkä) pitäisin sitä iholla 20-30 minuuttia, minkä olen itse tehnytkin. Sen jälkeen käytetään hyväksi ihoa mekaanisesti kuorivia aineita, eli sen sisältämiä mansikan siemeniä ja sokerikiteitä, jonka jälkeen naamio pestään pois huoneenlämpöisellä vedellä jatkaen sen jälkeen normaalilla ihonhoitorutiinilla.

Naamio on kuin purkillinen mansikkasosetta, tai kuin mansikkaista marjapuuroa.

Vaikka en yleensä välitä korealaisen kosmetiikan monasti jopa lapsellisuuteen menevästä  elämyksellisyydestä, tässä mansikan tuoksu ei voi mennä harhaan. Veikkaan, että jopa kosmetiikan tuoksuja kammoavatkin pitävät siitä, koska tässä ei mennä mitenkään hajuvesimäisyyteen tuoksun ollessa niin elävän mansikkainen.

Lehtijututkin pitävät siinä mielessä hyvin paikkansa, että naamion jälkeen iho tuntuu silkinpehmeältä ja sen jälkeen käytettävät tuotteet imeytyvät ihoon mukavasti jäämättä ihon pinnalle killumaan.

Vaikka tämä ei olekaan maksettu mainos, täytyy mainita, että jos kiinnostuit hankkimaan sen jo suhteellisen edullisen hinnankin takia (n. 14,62 EUR postikuluineen), tämä myyjä eBayssa toimittaa tuotteen Latviasta, joten tulleja tai muuta paperisotaa tilaamisesta ei seuraa, vaan toimitus tuli rekisteröitynä suhteellisen nopeasti ilman moisia riesoja. Vaikka eBayn sivulla sanotaan, että toimitus on vain United States, Europe, Canada, Brazil, niin paketti tuli Suomeen ilman sen kummempia tarkempia Suomea koskevia toimitukseen liittyviä etukäteistiedusteluja myyjältä (haluan aina varmistella...). Niin, olemmehan me Euroopassa toki, senpuoleen! 😀

10 kommenttia:

 1. Tänään kannattaa tsekata oletkaunis.fi sivuilta tää,mulla on ollut tuota black sugar versiota.Tilasin aikoinaan Beautynet.koreasta silloin joskus ,kun halvalla sai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näköjään siellä se on nyt alennuksella 10,40 EUR (normaalihinta 18,90 EUR). Kun tuohon laskee postit 3,90 EUR, tulee se piirun verran halvemmaksi (yhteensä 14,30 EUR) nyt Black Friday - hinnalla, ja toimituskin lienee nopeampaa kuin tuon korealaisen myyjän kautta tilattuna.

   Jäi muuten mainitsematta, että tuo kuorintanaamio sisältää myös paljon erinomaisesti ihoa kosteuttavia aineita, joten sekin puoltaisi pidempää vaikutusaikaa kuin valmistajan suosittelema.

   Poista
 2. Tämä olikin kiva vinkki! Tilasin molemmille tyttärille. Sopis varmaan mullekin mutta olen niin totaalisen kyllästynyt ihonhoitoon että hutaisen vain samat apteekin perussalvat käsiin, jalkoihin ja naamaan niin aamulla kuin illalla. Eeva E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ihanan mansikkaista! Purkki on työpöydälläni, ja tuoksuttelen sitä aina töiden lomassa :)

   Miten K on toipunut?

   Poista
 3. Kuvailit tosiaan tuoksua niin houkuttavasti että oli ihan pakko tilata! K on toipunut loistavasti eikä ole tullut takapakkia infektioiden muodossa. Hematologi oli sitä mieltä että voisi palata töihin jo vuodenvaihteen jälkeen, mutta onneksi uskoi sentään kun K sanoi että hän ei voi mitenkään palata ilman rokotussuojaa (ainakin korona ja jäykkäkouristus) eli saikkuilee vielä helmikuun lopulle. Hän sai tällä viikolla ekan k-rokotteen mutta hänelle ei pystytty varaamaan toisen rokotteen aikaa koska hän sai 2 rokotetta ennen kantishoitoa eli nyt on rokotuskerrat täynnä! Kai nyt sentään joku pystyy nollaamaan aiemmat rokotukset, ei kai voi olla niin älytöntä että homma kaatuu tietojärjestelmän joustamattomuuteen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että toipuminen on sujunut hyvin, mutta kyllä rokotuskanta pitää saada kuntoon ennen kuin ihmisten ilmoille menee!

   Onko Pia hoitava hematologi? Jos niin nyt ymmörrän taannoisen keskustelumme kun kysyin kolmannesta koronarokotteesta. Eikö K:lle sitä toista pystytä mitenkään siraalasta järjestämään? Ei kai sen ihan mahdoton pitäisi olla, kun kerran tarpeeseen tulee.

   Poista
 4. K:lla on eri hematologi. Nyt hän muuten sai varattua seuraavan koronarokotusajan kun soitti TYKSin rokotuksia koordinoivalle sairaanhoitajalle. Tämä oli antanut ajan ja lupasi selvittää miten rokotuksen saa vietyä tietojärjestelmään. Kaipa jonkun pitää nollata sieltä kantasoluhoitoa edeltävät koronarokotukset. Samalla voisi nollata kaikki muutkin rokotukset kun ne kumminkin menevät uusiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, onko hematologi ehkä mies, jonka etunimi on Tuomas? Hän joskus sijaistaa Piaa, eli tunnen hänetkin aika hyvin.

   Hyvä, että rokotosaika järjestyi. Minä en puolestani saanut millään järjestettyä influenssarokotusta, joten sain sen TYKSissä (eihän se normaalisti ole keskussairaalan "heiniä", mutta järjestyi kuin järjestyikin...).

   Poista
  2. Taikka mitäs se minulle kuuluu, kuka se hematologi on, olin vaan utelias, koska noitakin näkyy olevan niin monenlaisia. Se Juha sieltä polilta oli aika omaa lajiaan :)

   Poista
 5. Jep Juha on erikoinen tapaus, ainoa jonka minä olen tavannut. K on välillä ollut Tuomaksen vastaanotolla mutta vastuulääkäri on Maarit.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!